Παρασκευή 9 Νοεμβρίου 2007

9/11/07: Μαθητές και φοιτητές κατεβαίνουν και πάλι στους δρόμους

Στους δρόμους κατεβαίνουν και πάλι την Παρασκευή μαθητές και φοιτητές για να προβάλουν τα αιτήματά τους για δημόσιο και δωρεάν σχολείο και για τη μη εφαρμογή της κοινοτικής οδηγίας που αναγνωρίζει τα επαγγελματικά δικαιώματα των αποφοίτων των Κέντρων Ελευθέρων Σπουδών.
Συλλαλητήρια θα πραγματοποιηθούν σε όλες τις μεγάλες πόλεις της χώρας, ενώ στην Αθήνα, στο τέλος της διαδήλωσης, οι μαθητές του Συντονιστικού Αγώνα Σχολείων θα συνεδριάσουν εκ νέου για να καθορίσουν το μέλλον των κινητοποιήσεών τους.
Στην Αθήνα οι διαδηλωτές θα συγκεντρωθούν στις 12.000 στα Προπύλαια και στη συνέχεια θα κάνουν πορεία προ στη Βουλή. Στον Πειραιά, στις 10.00 προγραμματίζεται συναυλία στο Πασαλιμάνι. Στη Θεσσαλονίκη οι μαθητές θα συγκεντρωθούν στις 11.000 στο Αγαλμα Βενιζέλου και στις Λάρισα στις 12.000 το μεσημέρι έξω από το 1ο Λύκειο της πόλης.
Τα αιτήματα των μαθητών και τους λόγους για τους οποίους επικρατεί αναστάτωση στα σχολεία παρουσίασαν την Πέμπτη οι εκπρόσωποι συλλόγων γονέων στον αρμόδιο υφυπουργό Παιδείας Αν.Λυκουρέντζο. Νωρίτερα το πρωί οι γονείς εξέθεσαν τα αιτήματα των μαθητών στον αντιπρόεδρο της Βουλής Γ.Σούρλα και σε εκπροσώπους των κομμάτων με τους οποίους συναντήθηκαν.
Newsroom ΔΟΛ

Δεν υπάρχουν σχόλια: