Τετάρτη 14 Νοεμβρίου 2007

14/11/07: Στους δρόμους οι εργαζόμενοι στην ΕΛΒΟ στη Θεσσαλονίκη

Εκατοντάδες εργαζόμενοι της ελληνικής βιομηχανίας οχημάτων (ΕΛΒΟ) στη Θεσσαλονίκη ετοιμάζονται να ξεκινήσουν κινητοποιήσεις αν δεν ικανοποιηθούν τα αιτήματά τους για τη συνέχιση λειτουργίας της εταιρείας.
Σε δηλώσεις του, ο αντιπρόεδρος του Σωματείου Εργαζομένων, Παύλος Αρβανιτίδης, υποστήριξε ότι η εταιρεία κινδυνεύει να μείνει χωρίς παραγωγικό αντικείμενο τη διετία 2008-2010, καθώς τα τρέχοντα κατασκευαστικά προγράμματα λήγουν στο τέλος 2007, ενώ το νέο εθνικό μεσοπρόθεσμο πρόγραμμα αμυντικών εξοπλισμών αργεί.
Οι εργαζόμενοι με ανοιχτή επιστολή, που απευθύνεται, μεταξύ άλλων, στους υπουργούς Οικονομίας, Αμυνας και Μακεδονίας- Θράκης, ζητούν άμεση συνάντηση για να βρεθεί κάποια λύση.
Ο αντιπρόεδρος του σωματείου δήλωσε χαρακτηριστικά: «Τα πράγματα έφτασαν στο απροχώρητο. Ζητούμε συνάντηση, με απτά αποτελέσματα, μέχρι τη Δευτέρα. Αν δεν γίνει, θα κατέβουμε στους δρόμους.»Σύμφωνα με τους εργαζομένους, η εταιρεία θα μπορούσε να αναλάβει πρόσκαιρα ανακατασκευές στρατιωτικών οχημάτων ή λεωφορείων, μέχρι να της ανατεθεί κάποιο μεγάλο κατασκευαστικό πρόγραμμα.Επιπλέον, οι εργαζόμενοι υπενθυμίζουν ότι οι θέσεις εργασίας στην ΕΛΒΟ μειώθηκαν σημαντικά πριν από λίγα χρόνια με αποτέλεσμα 400 εργαζόμενοι να χάσουν τη δουλειά τους.
Υποστηρίζουν, επίσης ότι η τύχη της βιομηχανίας δεν αφορά μόνο το προσωπικό της, αλλά και 2.500 υπαλλήλους συνεργαζόμενων εταιρειών.
Newsroom ΔΟΛ, με πληροφορίες από ΑΠΕ-ΜΠΕ

Δεν υπάρχουν σχόλια: