Παρασκευή 23 Νοεμβρίου 2007

22/11/07: Μεταμεσονύχτια δρομολόγια σε Mετρό και ΗΣΑΠ πιλοτικά από το Φεβρουάριο

Νέο πακέτο μέτρων για τον εκσυγχρονισμό των αστικών συγκοινωνιών ανακοίνωσε την Πέμπτη ο υπουργός Μεταφορών και Επικοινωνιών, Κωστής Χατζηδάκης. Τα μέτρα αναμένεται να διευκολύνουν τους πολίτες στις μετακινήσεις τους ενώ ανταποκρίνονται στις περιβαλλοντικές ανάγκες της εποχής. Από τις ρυθμίσεις που ανακοινώθηκαν, ξεχωρίζει εκείνη που αφορά στη νυχτερινή λειτουργία του μετρό και του ηλεκτρικού σιδηροδρόμου πιλοτικά τον ερχόμενο Φεβρουάριο και Μάρτιο, από Παρασκευή έως Κυριακή.
Επιπλέον, στα μέτρα συγκαταλέγεται η ολοκλήρωση της εγκατάστασης κλιματιστικών στους νέους συρμούς του μετρό, η δημιουργία πέντε νέων λεωφορειολωρίδων και η λειτουργία του συστήματος τηλεματικής για τη διαχείριση κυκλοφορίας των λεωφορείων της Θεσσαλονίκης.
Το ίδιο σύστημα αναμένεται να εγκατασταθεί στα λεωφορεία και τα τρόλεϊ του ΟΑΣΑ. Μέχρι να υλοποιηθεί το μέτρο αυτό θα τοποθετηθούν ηλεκτρονικές πινακίδες δρομολογίων στα λεωφορεία. Σύμφωνα με την ανακοίνωση, επίκειται η καθιέρωση ενιαίας επαναφορτιζόμενης κάρτας και για τα έξι μέσα μαζικής μεταφοράς που υπάγονται στην ομπρέλα του ΟΑΣΑ, ο οποίος και θα αναβαθμίσει το σύστημα διαχείρισης παραπόνων των πολιτών. Μεταξύ άλλων, προβλέπεται η επέκταση του δικτύου του ΗΣΑΠ μέχρι τον Αγ.Στέφανο, η επέκταση του τραμ στον Πειραιά, η επέκταση του προαστιακού σιδηροδρόμου στο Ξυλόκαστρο και η τοποθέτηση αυτόματων μηχανημάτων έκδοσης εισιτηρίων σε τρόλεϊ και λεωφορεία.
Όπως τόνισε επίσης ο κ. Χατζηδάκης, εντός του 2008 Θα εγκατασταθούν ψηφιακές εφαρμογές πληροφόρησης του επιβάτη στα μέσα μαζικής μεταφοράς, θα παραδοθεί το νέο αμαξοστάσιο του ΗΛΠΑΠ στο Ρουφ, και θα κατοχυρωθεί η ποιότητα υπηρεσιών των συγκοινωνιακών φορέων μέσω του συστήματος ISO.
Χωρίς Mετρό την Παρασκευή
Τετράωρη στάση εργασίας από τις 12 το μεσημέρι έως τις 4 το απόγευμα αποφάσισαν οι εργαζόμενοι στο μετρό την ερχόμενη Παρασκευή 23 Νοεμβρίου. Αιτία της κινητοποίησης, σύμφωνα με τους εργαζόμενους, είναι η στάση του προέδρου της εταιρείας να μην καταβάλλει τα δεδουλευμένα σε 100 συναδέλφους τους, με το επιχείρημα ότι εντόπισε προβλήματα σε φυλλάδιο μισθοδοσίας.
Newsroom ΔΟΛ, με πληροφορίες από ΑΠΕ-ΜΠΕ

Δεν υπάρχουν σχόλια: