Πέμπτη 22 Νοεμβρίου 2007

21/11/07: Δ' Λυκείου για τους αποφοίτους που δεν εισάγονται σε ΑΕΙ και ΤΕΙ

Την καθιέρωση 4ου -μεταλυκειακού- έτους σπουδών για τους αποφοίτους των Επαγγελματικών Λυκείων που δεν πετυχαίνουν την εισαγωγή τους στα ΑΕΙ και ΤΕΙ, προκειμένου να αποκτούν επαγγελματικά δικαιώματα επιπέδου 3, μελετά τώρα το υπουργείο Παιδείας κατόπιν σχετικής πρότασης της ΟΛΜΕ.
Όπως γράφει την Πέμπτη η εφημερίδα Τα Νέα, η ΟΛΜΕ ζήτησε από τον υφυπουργό Παιδείας Ανδρέα Λυκουρέντζο -σε συνάντηση που είχαν την Τρίτη- την καθιέρωση του μεταλυκειακού έτους, προκειμένου να διευκολύνονται οι απόφοιτοι να αποκτούν αναγνωρισμένα επαγγελματικά δικαιώματα, τα οποία τώρα λαμβάνουν, εφόσον παρακολουθήσουν κάποιο ΙΕΚ.
Ο υφυπουργός Παιδείας είπε ότι μελετά την πρόταση, τονίζοντας ότι «όπου χρειάζονται βελτιώσεις στην επαγγελματική εκπαίδευση θα υιοθετηθούν προτάσεις, χρήσιμες και αποδοτικές για τον τελικό στόχο».
«Όλα όσα προτείνονται μας απασχολούν, μας προβληματίζουν και σε συνδυασμό με έρευνες, τις οποίες θα παραγγείλουμε σε ό,τι αφορά τη ζήτηση της αγοράς εργασίας, θα καταλήξουμε σε τελικές αποφάσεις» προσέθεσε ο κ. Λυκουρέντζος.
Newsroom ΔΟΛ

Δεν υπάρχουν σχόλια: