Τετάρτη 28 Νοεμβρίου 2007

28/11/07: Κάθειρξη 25 ετών από το Εφετείο στους δράστες της πειρατείας λεωφορείου των ΚΤΕΛ

Ποινή κάθειρξης 25 ετών στον καθένα επέβαλε το Μικτό Ορκωτό Εφετείο στους δράστες της πειρατείας λεωφορείου των ΚΤΕΛ Αττικής, το Δεκέμβριο του 2004, κατά τη διάρκεια της οποίας είχαν κρατήσει όμηρους επί 18 ώρες τους 23 επιβάτες.
Οι κατηγορίες που βάρυναν τους δύο Αλβανούς αφορούσαν τα αδικήματα της απόπειρας ανθρωποκτονίας κατά συρροή σε βάρος αστυνομικών, αρπαγής κατά συρροή, διακεκριμένων φθορών και παράνομης οπλοφορίας και οπλοχρησίας.
Στις 15 Δεκεμβρίου 2004 οι δύο αλλοδαποί κράτησαν ομήρους τους επιβάτες λεωφορείου που εκτελούσε το δρομολόγιο Μαραθώνας - Αθήνα με την απειλή όπλων, ζητώντας ως αντάλλαγμα χρήματα και μεταφορά στα ελληνοαλβανικά σύνορα.
Οι δράστες είχαν πυροβολίσει εναντίον των αστυνομικών που είχαν κυκλώσει το ακινητοποιημένο όχημα.Κατά τη διάρκεια της ακροαματικής διαδικασίας οι δύο κατηγορούμενοι δήλωσαν μετανιωμένοι για τις πράξεις τους τις οποίες χαρακτήρισαν «τρέλα» και «επιπολαιότητα».
Οι ποινές που τους επέβαλε το Μικτό Ορκωτό Εφετείο ξεπερνούν τα 100 χρόνια για τον καθένα, ενώ σε πρώτο βαθμό και πάλι είχαν καταδικαστεί σε 25ετή κάθειρξη, κατά συγχώνευση, ο καθένας.
Newsroom ΔΟΛ, με πληροφορίες από ΑΠΕ

1 σχόλιο:

Haris είπε...

άλλος παρανομεί, άλλος μπαίνει φυλακή. Πρέπει πλέον να το πάρουμε ως αξίωμα αυτό.