Τρίτη 20 Νοεμβρίου 2007

20/11/07: Σε κτίριο κοντά στο ΕΜΠ ο «μεγάλος αδελφός» που κατέγραφε την πορεία του Πολυτεχνείου

Σε χώρο κοντά στο κτίριο του ΕΜΠ είχε εγκαταστήσει η Αντιτρομοκρατική το δίκτυο παρακολούθησης, που λειτούργησε στη διάρκεια της πορείας για την εξέγερση του Πολυτεχνείου.
Όπως αποκαλύπτει Το Βήμα της Τρίτης, η παρακολούθηση έγινε από το νεοσύστατο Τμήμα Τεχνικών Μέσων, το οποίο έχει εξοπλιστεί με υπερσύγχρονα μηχανήματα.
Ουσιαστικά επιτρέπει στην Αντιτρομοκρατική Υπηρεσία από το κτίριο της ΓΑΔΑ να έχει on line εικόνα από κάθε περιοχή της χώρας.
Την περασμένη εβδομάδα, το επιτελείο του συγκεκριμένου Τμήματος εγκαταστάθηκε σε κτίριο κοντά στο ΕΜΠ με στόχο να αποτραπεί η είσοδος των αναρχικών στο κτίριο του Πολυτεχνείου στη διάρκεια της πορείας για την επέτειο της εξέγερσης των φοιτητών του Ιδρύματος.
Σύμφωνα με το δημοσίευμα της εφημερίδας, στο Τμήμα Επιχειρήσεων είχε εγκατασταθεό ο Νο2 της Αντιτρομοκρατικής, ο οποίος έδινε οδηγίες στο τηλεοπτικό συνεργείο για την καταγραφή προσώπων.
Στη διάρκεια της πορείας του Πολυτεχνείου ο ίδιος ενημέρωνε τον προϊστάμενό του, ο οποίος παρακολουθούσε τα τεκταινόμενα από το κτίριο της Γενικής Αστυνομικής Διεύθυνσης.
Έτσι, την ώρα που οι ελεγκτές της Αρχής Προστασίας Δεδομένων Προσωπικού Χαρακτήρα εισήλθαν στη ΓΑΔΑ, το σύστημα συνέχιζε την καταγραφή από το κτίριο κοντά στο Εθνικό Μετσόβειο Πολυτεχνείο.
Πάντως, αξιωματικός της ΕΛ.ΑΣ. δήλωσε στο Βήμα ότι οι αστυνομικοί δεν ήταν υποχρεωμένοι να επιτρέψουν την είσοδο των μελών της Αρχής στο Κέντρο Επιχειρήσεων της ΓΑΔΑ.
«Τα μέλη της Αρχής δεν έχουν καμία αρμοδιότητα να παρακολουθούν τις εντολές που δίνει η ηγεσία της ΕΛ.ΑΣ. προς τις αστυνομικές δυνάμεις ή άλλες ενδοσυνεννοήσεις μεταξύ αξιωματικών της ΕΛ.ΑΣ., δικαστικών λειτουργών κλπ. Τα μέλη της Αρχής είναι ιδιώτες και δεν έχουν καμία δουλειά στο Κέντρο Επιχειρήσεων της ΕΛ.ΑΣ.» σημείωσε.
Newsroom ΔΟΛ

Δεν υπάρχουν σχόλια: