Παρασκευή 30 Νοεμβρίου 2007

29/11/07: πρόσληψη της Κ.Μαγγίνα στον ΟΤΕ

Με ανακοίνωσή του, στην οποία αναφέρει ότι η πρόσληψη της κόρης του υπουργού Απασχόλησης Β.Μαγγίνα είναι νομότυπη, απαντά σε δημοσιεύματα ο ΟΤΕ. Για κακόβουλα δημοσιεύματα έκανε λόγο ο κ. Μαγγίνας. Για ηθική δεοντολογία εγκαλεί τον υπουργό το ΠΑΣΟΚ.
Συγκεκριμένα, σύμφωνα με δημοσίευμα της εφημερίδας Έθνος, η κόρη του υπουργού Απασχόλησης Β.Μαγγίνα, Καλλιόπη, προσελήφθη στη Διεύθυνση Εταιρικής Επικοινωνίας του ΟΤΕ, με σύμβαση εξαρτημένης εργασίας, πλήρους απασχόλησης και ορισμένου χρόνου.
Όπως μετέδωσε ο Alpha, o πρόεδρος της ΟΜΕ-ΟΤΕ Π.Κούτρας δήλωσε ότι η πρόσληψη έγινε με απόφαση του διοικητή του Οργανισμού Π.Βουρλούμη και χαρακτήρισε το θέμα ηθικό και πολιτικό.
Μιλώντας στον ΑΝΤ1, ο κ. Κούτρας σημείωσε ότι σαφώς και έχει δικαίωμα η κόρη του υπουργού να δουλέψει, το άδικο όμως είναι κάποια παιδιά να υπερέχουν των υπολοίπων παιδιών του λαού.
Για το θέμα, ο κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος του ΠΑΣΟΚ Θ.Πάγκαλος δήλωσε πως τόσο ο κ. Μαγγίνας, όσο και η κυβέρνηση πρέπει να δώσουν διευκρινίσεις και έκανε λόγο για ηθική δεοντολογία.
Σύμφωνα με την ΝΕΤ, ο υπουργός Απασχόλησης χαρακτήρισε το δημοσίευμα κακόβουλο και τόνισε πως δεν υπάρχει ζήτημα νομιμότητας.
Διευκρινίσεις έδωσε και ο ΟΤΕ, που με ανακοίνωσή του επισημαίνει: «Η κα Μαγγίνα προσελήφθη στον ΟΤΕ, στη Διεύθυνση Εταιρικής Επικοινωνίας, με σύμβαση ορισμένου χρόνου, διάρκειας από 19.11.2007 έως 30.06.2008, δηλ. περίπου 7,5 μηνών.
»Οι αποδοχές της είναι αυτές που προβλέπονται στο μισθολόγιο του προσωπικού του ΟΤΕ για την εισαγωγική μισθολογική βαθμίδα εξειδικευμένου προσωπικού, δηλ. 996 ευρώ καθαρά το μήνα (1420 ευρώ μεικτά).
»Η κα Μαγγίνα έχει πτυχίο από το Τμήμα Μετάφρασης και Διερμηνείας του Πανεπιστημίου Marc Bloch του Στρασβούργου, δίπλωμα τρίγλωσσης μετάφρασης (ελληνικά, αγγλικά, γαλλικά) από το ίδιο Πανεπιστήμιο, μεταπτυχιακό τίτλο Msc in European Politics από το University College London (UCL, Birbeck College) με διπλωματική εργασία σχετικά με e-governance στις χώρες της Νοτιοανατολικής Ευρώπης, καθώς και εργασιακή εμπειρία.
»Η πρόσληψη έγινε σύμφωνα με τις διατάξεις του ισχύοντος Εσωτερικού Κανονισμού Προσωπικού του ΟΤΕ».
Newsroom ΔΟΛ

Δεν υπάρχουν σχόλια: