Τρίτη 20 Νοεμβρίου 2007

20/11/07: Πέντε περιοχές-«προπύργια» του εμπορίου ναρκωτικών στο στόχαστρο της ΕΛ.ΑΣ.

«Μοντέλο» Ζωνιανών προτίθεται να εφαρμόσει το υπουργείο Εσωτερικών σε άλλες πέντε περιοχές της Ελλάδας, στις οποίες οργιάζει η καλλιέργεια και το εμπόριο χασίς. Λάρισα, Καλαμάτα, Πύργος, Ζεφύρι και Δενδροπόταμος αναμένεται να βρεθούν σύντομα στο στόχαστρο συντονισμένων αστυνομικών ερευνών.
Σύμφωνα με στενούς συνεργάτες του Προκόπη Παυλόπουλου και του Παναγιώτη Χηνοφώτη, «πρόθεση της πολιτικής ηγεσίας είναι να παταχθεί κάθε δραστηριότητα που σχετίζεται με τα ναρκωτικά».
«Δεν χρειάζεται να κρυβόμαστε πίσω από το δάκτυλό μας για περιοχές όπως η Καλαμάτα, ο Πύργος, το Ζεφύρι, ο Δενδροπόταμος και η Γιάννουλη στη Λάρισα. Όλοι φαίνεται να γνωρίζουν τι γίνεται σε αυτές τις περιοχές, εκτός από την Πολιτεία. Ήρθε λοιπόν η ώρα να δείξουμε πως δεν μπορούμε να μιλούμε για το χασίς από την Καλαμάτα ή από την Ηλεία που πωλείται στο Αμστερνταμ και εμείς να μην αντιδρούμε» αποκαλύπτει στην εφημερίδα Τα Νέα ανώτερο στέλεχος του υπουργείου Εσωτερικών, που ανήκει στην ομάδα που σχεδιάζει τις κινήσεις της ΕΛ.ΑΣ. για τα «άλλα» Ζωνιανά.
Η μέχρι τώρα εξέλιξη της υπόθεσης των Ζωνιανών θεωρείται από την κυβέρνηση επιτυχημένη και αυτό έδωσε το πράσινο φως και στα σχέδια της πολιτικής ηγεσίας του υπουργείου Εσωτερικών για επιχειρήσεις ευρείας κλίμακας και σε άλλες περιοχές, από τις αρχές του 2008.
Όμως, αυτές οι επιχειρήσεις δεν θα είναι «καρμπόν» με αυτή στα Ζωνιανά. Σύμφωνα με ανώτερους αξιωματικούς της ΕΛ.ΑΣ., το Ζεφύρι και ο Δενδροπόταμος της Θεσσαλονίκης έχουν αρκετά κοινά στοιχεία με τα Ζωνιανά, καθώς και εκεί κυριαρχεί ένα ιδιότυπο καθεστώς ατιμωρησίας, ενώ η Αστυνομία δύσκολα επιχειρεί να εισέλθει στις δύο περιοχές-γκέτο.
Αντίστοιχη κατάσταση περιγράφουν αστυνομικοί και από περιοχές της Λάρισας, όπως η Γιάννουλη, όπου το εμπόριο και η καλλιέργεια ναρκωτικών αποτελεί κοινό μυστικό.
Η Μεσσηνία και η Ηλεία, αντίθετα, θα αντιμετωπιστούν ως διαφορετικές περιπτώσεις. Οι καλλιεργητές έχουν επεκταθεί στις περισσότερες περιοχές των δύο νομών, αλλά και προς την Αρκαδία και τη Λακωνία, ιδιαίτερα μάλιστα στον Ταΰγετο, τον Πάρνωνα, το Μαίναλο και τη Φολόη. Έτσι, οι εκεί επιχειρήσεις της ΕΛ.ΑΣ. θα γίνουν και με τη συνδρομή εναέριων μέσων.
Newsroom ΔΟΛ

Δεν υπάρχουν σχόλια: