Παρασκευή 30 Νοεμβρίου 2007

29/11/07: Αποδοκιμασίες συνδικαλιστών κατά Πρ.Παυλόπουλου και Γ.Παπανδρέου

Σε κλίμα αντεγκλήσεων διεξάγεται το Συνέδριο της ΑΔΕΔΥ. Την Πέμπτη, συνδικαλιστές του ΠΑΜΕ και αριστερών συσπειρώσεων αποδοκίμασαν έντονα τον υπουργό Εσωτερικών Πρ.Παυλόπουλο και τον πρόεδρο του ΠΑΣΟΚ Γ.Παπανδρέου, όταν ανέβηκαν στο βήμα. Καταγγελίες ΔΑΚΕ κατά ΠΑΣΚΕ.
Συγκεκριμένα, οι συνδικαλιστές του ΠΑΜΕ και αριστερών συσπειρώσεων υποδέχθηκαν τον υπουργό Εσωτερικών με το σύνθημα «κάτω τα χέρια από τα ταμεία», για να λάβουν την απάντηση του Πρ.Παυλόπουλου: «Οι πόρτες του υπουργείου Εσωτερικών θα είναι πάντα ανοιχτές για το διάλογο, ανεξάρτητα από το πόσο διεκδικητικό θα είναι το πλαίσιο των συνδικαλιστών δημοσίων υπαλλήλων».
Ο κ. Παυλόπουλος υπογράμμισε ότι οι δημόσιοι υπάλληλοι κέρδισαν πολύ περισσότερα μέσα από το διάλογο και όχι από τη στείρα άρνηση και αναφέρθηκε στη θεσμοθέτηση της αξιοκρατίας στο δημόσιο μέσω του δημοσιοϋπαλληλικού κώδικα, αλλά και τη συμφωνία με την ΑΔΕΔΥ στα προγράμματα επιμόρφωσης των δημοσίων υπαλλήλων.Ακολούθως, στο στόχαστρο μπήκε ο Γ.Παπανδρέου, ο οποίος αντέδρασε έντονα και απευθυνόμενος σε αυτούς που τον διέκοπταν σημείωσε ότι το ΠΑΣΟΚ ξέρει από αγώνες και πεζοδρόμιο και θα είναι πρωτοπόρο στους αγώνες των εργαζομένων.
Επιπλέον, ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ κάλεσε τους συνέδρους σε μια πορεία ανατροπής της πολιτικής της ΝΔ, ενάντια στο ισχυρό νεοσυντηρητικό κατεστημένο μαζί με όλη την προοδευτική κοινωνία.
Επέκρινε, δε, την κυβέρνηση για το ασφαλιστικό, κατηγορώντας την για διασπορά φόβου και ανασφάλειας, για αδιαφάνεια στη διαχείριση των ταμείων και για απόπειρα χρησιμοποίησης των αποθεματικών για να καλυφθούν τρύπες του προϋπολογισμού. Σχετικά με τις ενοποιήσεις ταμείων έκανε λόγο για ισοπέδωση δικαιωμάτων προς τα κάτω ενώ σχετικά με τους «προνομιούχους» ή τα λεγόμενα «ρετιρέ», μίλησε για πολιτική που ρίχνει στάχτη στα μάτια των εργαζομένων με στόχο τη διάσπαση του συνδικαλιστικού κινήματος.
Ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ εγγυήθηκε ότι με τη δική του πολιτική δεν θα υπάρξει μείωση των συντάξεων ή αύξηση των ορίων ηλικίας και των εισφορών, ενώ ζήτησε να μην πληρώσουν τις ενοποιήσεις τα λίγα ευγενή ταμεία.
Ο εκπρόσωπος του ΚΚΕ Γιώργος Σκιαδιώτης κάλεσε τους εργαζομένους να οργανώσουν την αντεπίθεσή τους σε όλα τα μέτωπα και κύρια στο ασφαλιστικό, καλώντας τους επίσης να εκφραστούν μέσα από το ΠΑΜΕ.
Ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ Αλέκος Αλαβάνος στον χαιρετισμό του έκανε λόγο για κυβέρνηση 112 βουλευτών αν αφαιρεθεί το μπόνους του εκλογικού νόμου και κάλεσε τους εργαζομένους να συμμετάσχουν μαζικά στην απεργία της 12ης Δεκεμβρίου, να σχηματίσουν ένα μαζικό ποτάμι που θα γονατίσει -όπως είπε- τα αντιασφαλιστικά σχέδια της κυβέρνησης.Ο πρόεδρος της ΑΔΕΔΥ Σπύρος Παπασπύρος, στην ομιλία του, κατηγόρησε την κυβέρνηση για δομημένη πολιτική λιτότητας που θα έχει ως αποτέλεσμα ακόμη και την ονομαστική μείωση της αγοραστικής δύναμης των εργαζομένων στο δημόσιο και έκανε λόγο για μια απειλή γενικευμένης κρίσης βιοτικού επιπέδου που αντιμετωπίζουν οι εργαζόμενοι παράλληλα με την επίθεση στα ασφαλιστικά δικαιώματα. Ο κ. Παπασπύρος κάλεσε σε μαζική συμμετοχή στην απεργία της 12ης Δεκεμβρίου, διαμηνύοντας ότι τα όρια ανοχών και αντοχών των εργαζομένων έχουν εξαντληθεί.
Σύμφωνα με πληροφορίες που μετέδωσε το Mega, νωρίς το βράδυ της Πέμπτης σημειώθηκαν επεισόδια μεταξύ φοιτητών και συνδικαλιστών αριστερών συσπειρώσεων και συνδικαλιστών της ΠΑΣΚΕ, που εκτονώθηκαν με την παρέμβαση των ψυχραιμοτέρων.
Η ΔΑΚΕ Δημόσιου Τομέα, με ανακοίνωσή της, κατήγγειλε «διαδικασίες νόθευσης του εκλογικού αποτελέσματος του 33ου Συνεδρίου της ΑΔΕΔΥ από μια ετερόκλητη περιστασιακή πλειοψηφία με βασικό κορμό την ΠΑΣΚΕ».
Το Συνέδριο της ΑΔΕΔΥ ολοκληρώνεται την Παρασκευή με την εκλογή των νέων οργάνων της.
Newsroom ΔΟΛ, με πληροφορίες από ΑΠΕ-ΜΠΕ

Δεν υπάρχουν σχόλια: