Παρασκευή 16 Νοεμβρίου 2007

16/11/07: Νερό-δηλητήριο πίνουν οι μαθητές σε σχολεία της Θήβας

Έως και 400% έχει αυξηθεί μέσα σε ένα μήνα η συγκέντρωση του καρκινογόνου εξασθενούς χρωμίου στο νερό που τρέχει από τις βρύσες των σχολείων στη Θήβα.
Τα ανησυχητικά αυτά συμπεράσματα προκύπτουν από τις πρόσφατες αναλύσεις που πραγματοποίησε το Ινστιτούτο Γεωλογικών Μεταλλευτικών Ερευνών, κατόπιν πρόσκλησης από την Ένωση Λειτουργών Μέσης Εκπαίδευσης Βοιωτίας.
Συγκεκριμένα, όπως γράφει την Παρασκευή η εφημερίδα Τα Νέα, επικαλούμενη τα αποτελέσματα των αναλύσεων του ΙΓΜΕ στις 6 Νοεμβρίου, σε τέσσερα σχολεία της Θήβας οι ποσότητες εξασθενούς χρωμίου στο νερό έφτασαν έως και τα 25 μικρογραμμάρια ανά λίτρο.
Υπολογίζεται μάλιστα ότι περισσότεροι από 1.000 μαθητές έρχονται σε επαφή με το νερό κάθε μέρα.
Μπορεί τα όρια του Παγκόσμιου Οργανισμού Υγείας και της Ευρωπαϊκής Ένωσης να έχουν οριστεί σε 50 μικρογραμμάρια ανά λίτρο νερού όσον αφορά στο ολικό χρώμιο -δηλαδή το σύνολο του τρισθενούς και του εξασθενούς- οι ειδικοί όμως κρούουν τον κώδωνα του κινδύνου, καθώς το εξασθενές χρώμιο είναι επιβεβαιωμένα ιδιαίτερα καρκινογόνος ουσία, της οποίας οι επιπτώσεις στους ανθρώπους δεν έχουν διερευνηθεί επαρκώς.
Newsroom ΔΟΛ

Δεν υπάρχουν σχόλια: