Τρίτη 27 Νοεμβρίου 2007

26/11/07: Ανοιξε η πρώτη ρωσική τράπεζα στην Ελλάδα

Με στόχο την επέκταση και σε άλλες πόλεις της Ελλάδας ξεκίνησε τις εργασίες της η ρωσική τράπεζα Kedr Bank. Στόχος αποτελεί επίσης η εξυπηρέτηση των περίπου 400.000 ρωσόφωνων που διαμένουν στην Ελλάδα.
Το πρώτο κατάστημα και το διοικητικό κέντρο βρίσκονται στην Αθήνα, ενώ προγραμματίζεται επέκταση στον Πειραιά, την Θεσσαλονίκη και στο εξωτερικό.
Όπως δήλωσε ο εντεταλμένος Διοικητικού Συμβουλίου και επιθεωρητής της Kedr Bank για την Ελλάδα και την Ευρώπη Γιάννης Τζεν, η δραστηριότητα της τράπεζας αφορά τις επενδύσεις, τον τουρισμό και οικοδομικές δραστηριότητες συμπαραγωγές και υπεργολαβίες αλλά και ευρωπαϊκά προγράμματα.
Στα εγκαίνια του πρώτου καταστήματος παρευρέθηκαν ο υφυπουργός Εξωτερικών Θεόδωρος Κασσίμης, ο πρέσβης της Ρωσίας στην Ελλάδα Αντρέι Βντόβιν, ο πρόεδρος της Kedr Bank Ιγκόρ Στέρνιν όπως και εκπρόσωποι του ρωσικού υπουργείου Εξωτερικών.
Ο υφυπουργός Εξωτερικών επισήμανε την συνεχή βελτίωση των ελληνορωσικών οικονομικών και εμπορικών σχέσεων. Ο πρέσβης της Ρωσίας, από την πλευρά του, μίλησε για αυτό το τραπεζικό εγχείρημα που αποδεικνύει το ζωηρό ενδιαφέρον της Ρωσίας για περαιτέρω ανάπτυξη των ελληνορωσικών οικονομικών και εμπορικών σχέσεων.
Στην σύσφιγξη των σχέσεων Ελλάδας και Ρωσίας αναφέρθηκε και ο πρόεδρος της Kedr Bank.
Newsroom ΔΟΛ, με πληροφορίες από ΑΠΕ-ΜΠΕ

Δεν υπάρχουν σχόλια: