Παρασκευή 23 Νοεμβρίου 2007

22/11/07: Τα έργα στο Πέταλο του Μαλιακού επιθεώρησε ο Γ.Σουφλιάς

Τα έργα στο Πέταλο του Μαλιακού επιθεώρησε την Πέμπτη ο υπουργός ΠΕΧΩΔΕ, Γιώργος Σουφλιάς. Όπως τόνισε, πρόκειται για την προσπάθεια μετατροπής του «φονικού» πετάλου σε έναν σύγχρονο και ασφαλή αυτοκινητόδρομο.
Ο κ. Σουφλιάς δήλωσε ικανοποιημένος από την πρόοδο των έργων, ενώ ανέφερε πως από το Σεπτέμβριο έως σήμερα έχουν παραδοθεί 37,5 επιπλέον χιλιόμετρα, εκ των οποίων τα 33χλμ αφορούν στο δυσκολότερο και πιο επικίνδυνο κομμάτι του. Σχετικά με τα 17χλμ που απομένουν μέχρι τον κόμβο της Λαμίας, ο υπουργός εγγυήθηκε ότι θα είναι έτοιμα το αργότερο έως τον Μάιο του 2008. Σύμφωνα με τους προγραμματισμούς, σε έξι μήνες θα παραδοθούν τα 50χλμ που αντιστοιχούν στο πιο επικίνδυνο κομμάτι. Σε ό,τι αφορά στην εξέλιξη των έργων, ο υπουργός υπενθύμισε ότι δημοπρατήθηκε και κατασκευάζεται με ταχύτατους ρυθμούς τμήμα 20χλμ, από τη Στυλίδα μέχρι τις Ράχες.
Πρόκειται για το τελευταίο έργο στον Μαλιακό, που δημοπρατήθηκε και άρχισε να κατασκευάζεται φέτος. Αποτελεί νέα χάραξη του αυτοκινητοδρόμου, που παρακάμπτει την Στυλίδα και τον Καραβόμυλο και περιλαμβάνει 3,5χλμ σήραγγες, 7 κοιλαδογέφυρες, τρεις ανισόπεδους κόμβους και παράπλευρο οδικό δίκτυο 20χλμ.
Newsroom ΔΟΛ

Δεν υπάρχουν σχόλια: