Παρασκευή 23 Νοεμβρίου 2007

22/11/07: Κατάργηση της βουλευτικής σύνταξης πρότεινε ο Γιάννης Μανώλης

Σε ιδιαίτερα υψηλούς τόνους διεξήχθη στη Βουλή η συζήτηση επί του νομοσχεδίου για τις αυξήσεις στις συντάξεις του Δημοσίου.
Ο βουλευτής της ΝΔ Γιάννης Μανώλης πρότεινε οι βουλευτές να παίρνουν μία σύνταξη και αυτή από την εργασία τους.
Δείτε το βίντεο
Η εκτός θέματος αναφορά του βουλευτή στο θέμα προκάλεσε την έντονη αντίδραση του προεδρείου της Βουλής. Ο προεδρεύων Γιώργος Σούρλας κάλεσε τον κ. Μανώλη να περιοριστεί στο θέμα της συζήτησης. Ο τελευταίος ξεκαθάρισε ότι αυτό που έχει να πει, θα το πει.
Σχετικά με την τροπολογία που αφορά στο Ταμείο των εργαζομένων στην Alpha, η οποία περιλαμβάνεται στο νομοσχέδιο, τo ΠΑΣΟΚ, το ΚΚΕ και o ΣΥΡΙΖΑ ζήτησαν ονομαστική ψηφοφορία, κάτι που έγινε δεκτό και ως ημέρα διεξαγωγής της ορίστηκε η επόμενη Τρίτη.
Εν τω μεταξύ, το Ασφαλιστικό κυριάρχησε στην ενημέρωση των πολιτικών συντακτών από τον Θ.Ρουσόπουλο.
Ερωτηθείς για το ότι οι αυξήσεις στις συντάξεις είναι μικρές σε σχέση με τις γενικότερες αυξήσεις, ο κ. Ρουσόπουλος είπε ότι η αδικία αυτή διορθώνεται με αυξήσεις που δίνονται στα διάφορα επιδόματα, στη σύνταξη του ΟΓΑ, με την αύξηση του αφορολόγητου στα 12 χιλιάδες ευρώ και πρόσθεσε ότι η κυβέρνηση φροντίζει με την πολιτική της να βοηθήσει τους χαμηλοσυνταξιούχους και τους ανθρώπους που έχουν ανάγκη.
Ερωτηθείς για τις διαφοροποιήσεις βουλευτών της ΝΔ σχετικά με το ασφαλιστικό, τόνισε ότι ο ίδιος δεν γνωρίζει να υπάρχει οποιαδήποτε δήλωση για συγκεκριμένη διάταξη και πρόσθεσε πως η κυβέρνηση βρίσκεται σε διάλογο, ακούει όλες τις θέσεις και εν ευθέτω χρόνο θα προχωρήσει σε νομοθετική ρύθμιση.
Σε ερώτηση για το Ασφαλιστικό, ο υπουργός Εσωτερικών Πρ.Παυλόπουλος δήλωσε ότι «η κυβέρνηση κάνει μια σημαντική προσπάθεια και, όπως δήλωσε και ο αρμόδιος υπουργός, όλα θα γίνουν χωρίς να θιγούν, ούτε και κατ΄ελάχιστον, ώριμα και κεκτημένα κοινωνικά δικαιώματα των πολιτών».
Newsroom ΔΟΛ

Δεν υπάρχουν σχόλια: