Παρασκευή 9 Νοεμβρίου 2007

9/11/07: Δεν μας ανησυχούν τα «σύννεφα» στις διεθνείς αγορές, δηλώνει ο Γ.Αλογοσκούφης

Συνεντεύξεις στην τηλεόραση και το ραδιόφωνο του Bloomberg, στο πλαίσιο της επίσκεψης του στη Νέα Υόρκη, με την ευκαιρία της πραγματοποίησης της διεθνούς επενδυτικής ημερίδας που διοργανώνει η Capital Link, με θέμα τις επενδυτικές και επιχειρηματικές ευκαιρίες στην Ελλάδα, έδωσε ο Γιώργος Αλογοσκούφης.
Απαντώντας σε σχετική ερώτηση, ο υπουργός Οικονομίας και Οικονομικών επισήμανε ότι δεν υπάρχει ιδιαίτερη ανησυχία για τις επιπτώσεις της διεθνούς οικονομικής αβεβαιότητας στην ευρωπαϊκή και ελληνική οικονομία, λόγω των ισχυρών βάσεων στις οποίες στηρίζονται οι συγκεκριμένες οικονομίες και τα ισχυρά τους θεμελιώδη μεγέθη.
Παράλληλα, αναφέρθηκε στην πρόοδο που έχει σημειώσει η ελληνική οικονομία τα τελευταία χρόνια, έχοντας μειώσει το δημοσιονομικό της έλλειμμα κάτω από το 3%, ταυτόχρονα με την διατήρηση των υψηλών αναπτυξιακών ρυθμών και τη μείωση της ανεργίας.
Ο κ. Αλογοσκούφης επισήμανε ότι η ευρύτερη περιοχή των Βαλκανίων μπορεί να αποτελέσει το επόμενο διεθνές οικονομικό θαύμα και τόνισε ότι στην περιοχή παρουσιάζονται σημαντικές επιχειρηματικές ευκαιρίες.Ο υπουργός Οικονομίας και Οικονομικών είχε συναντήσεις με τον πρώην υπουργό Οικονομικών των ΗΠΑ και σήμερα πρόεδρο του ΔΣ της Citigroup, του μεγαλύτερου χρηματοοικονομικού οργανισμού στον κόσμο, Ρόμπερτ Ρούμπιν, και τον Ντόναλντ Τραμπ, πρόεδρο του ομίλου επιχειρήσεων Τραμπ.
Ακόμη, μαζί με τον υφυπουργό Οικονομικών Γιάννη Παπαθανασίου επισκέφθηκαν στη Νέα Υόρκη τον αρχιεπίσκοπο Αμερικής Δημήτριο.
Σε δηλώσεις του μετά τη συνάντηση, ο κ. Αλογοσκούφης ανέφερε ότι συζητήθηκαν διάφορα θέματα, μεταξύ των οποίων και το πώς θα μπορέσει η ελληνική Πολιτεία να βοηθήσει τις κατασκηνώσεις της Εκκλησίας που απευθύνονται σε Ελληνοαμερικανούς και ειδικότερα πώς θα επιτευχθεί η ενίσχυση των κατασκηνώσεων που ήδη υπάρχουν, όπως της Ηλείας.
Ο κ. Δημήτριος εξέφρασε την απόλυτη ικανοποίησή του για την επικοινωνία με τον κ. Αλογοσκούφη, που, όπως είπε, «έχει μια βάση, αποτελεσματικότητα και προοπτική πάντοτε».
Newsroom ΔΟΛ, με πληροφορίες από ΑΠΕ-ΜΠΕ

Δεν υπάρχουν σχόλια: