Πέμπτη 15 Νοεμβρίου 2007

15/11/07: Αυξήσεις 3% στους μισθούς και 3,5% στις συντάξεις για το 2008

Αυξήσεις 3% στους μισθούς και 3,5% στις συντάξεις των εργαζομένων στο Δημόσιο θα προβλέπει ο προϋπολογισμός του 2008 που θα κατατεθεί την Τρίτη 20 Νοεμβρίου στη Βουλή.
Ο υπουργός Οικονομίας Γ.Αλογοσκούφης, ερωτηθείς σχετικά την Τετάρτη, είπε ότι «στόχος μας είναι να υπερκαλύπτουν τον πληθωρισμό».
Σημειώνεται ότι τον Οκτώβριο ο πληθωρισμός ανήλθε στο υψηλότερο επίπεδο των 14 τελευταίων μηνών (3,1%), από 2,9% τον προηγούμενο μήνα.
Μάλιστα, ο γγ της ΕΣΥΕ είχε πει στις 8 Νοεμβρίου (όταν ανακοινώθηκαν τα στοιχεία για τον δείκτη τιμών καταναλωτή) ότι «κάθε πρόβλεψη για την εξέλιξη του πληθωρισμού το Νοέμβριο είναι αβάσιμη, εξαιτίας της αστάθειας που παρατηρείται στις διεθνείς τιμές του πετρελαίου». ΄
Ουσιιαστικά με ένα μέσο πληθωρισμό για το 2007 στο 2,8% περίπου, τη μη τιμαριθμοποίηση της φορολογικής κλίμακας και το «πάγωμα» του αφορολόγητου στα 12.000 ευρώ, μισθωτοί και συνταξιούχοι θα δουν τις πραγματικές τους αποδοχές να μειώνονται.
Από την πλευρά της η ΓΣΕΕ, με απιστολή που θα στείλει την Δευτέρα 19 Νοεμβρίου, θα καταγγείλει τη διετή Εθνική Γενική Συλλογική Σύμβαση Εργασίας (που κανονικά λήγει στις 31 Δεκεμβρίου) και θα καλέσει τις εργοδοτικές οργανώσεις να ξεκινήσουν τις διαπραγματεύσεις για την υπογραφή νέας Σύμβασης.
Το διεκδικητικό πλαίσιο που συζήτησε την Τετάρτη η Εκτελεστική Επιτροπή της ΓΣΕΕ προβλέπει τη διεκδίκηση ονομαστικών αυξήσεων στα κατώτατα όρια μισθών και ημερομισθίων από 7,5% έως 10,5%.
Newsroom ΔΟΛ

Δεν υπάρχουν σχόλια: