Τρίτη 27 Νοεμβρίου 2007

27/11/07: Χωρίς ενημέρωση για 24 ώρες λόγω απεργίας των δημοσιογράφων

Εικοσιτετράωρη απεργία πραγματοποιούν την Τρίτη, 27 Νοεμβρίου, οι δημοσιογράφοι, αντιδρώντας στις προθέσεις της κυβέρνησης κατά των ασφαλιστικών Ταμείων του κλάδου.
Η απεργία πραγματοποιείται από τις 6.00 π.μ. έως τις 6.00 π.μ. της Τετάρτης 28 Νοεμβρίου.
Το διάστημα αυτό δεν θα μεταδοθεί καμία είδηση από την δικτυακή πύλη του in.gr. Η κανονική ροή των ειδήσεων θα ξεκινήσει και πάλι το πρωί της Τετάρτης.
Συμμετοχή με ...υποσημείωση
Με επιστολή τους προς το προεδρείο της ΕΣΗΕΑ οι συντάκτες του in.gr εφιστούν την προσοχή για άλλη μια φορά στη μεγάλη αδικία που υφίστανται οι εργαζόμενοι δημοσιογράφοι στα ιντερνετικά ΜΜΕ.
Οι (ασφαλισμένοι στο ΙΚΑ) συντάκτες εκφράζουν την έντονη διαμαρτυρία τους επειδή παραμένουν αποκλεισμένοι από τα ασφαλιστικά Ταμεία των δημοσιογράφων.
Συγκεκριμένα σημειώνουν: «Συνεχίζουμε να εργαζόμαστε με τις συνθήκες που εργάζονται δημοσιογράφοι σε εφημερίδες, ραδιόφωνα και τηλεοπτικούς σταθμούς, όπως επίσης συνεχίζουμε να μην γινόμαστε δεκτοί από την ΕΣΗΕΑ και τον ασφαλιστικό φορέα των δημοσιογράφων».
Δηλώνουν ωστόσο ότι θα συμμετάσχουν στις απεργιακές κινητοποιήσεις, «όντες αλληλέγγυοι στα δίκαια αιτήματα του κλάδου».
Συγκέντρωση και πορεία
Το Διοικητικό Συμβούλιο της Πανελλήνιας Ομοσπονδίας Ενώσεων Συντακτών (ΠΟΕΣΥ) καλεί τις Ενώσεις-μέλη της Ομοσπονδίας (ΕΣΗΕΑ, ΕΣΗΕΜ-Θ, ΕΣΗΕΠΗΝ, ΕΣΗΕΘΣΕΕ και ΕΣΠΗΤ) να οργανώσουν πανελλαδικά τη συμμετοχή των δημοσιογράφων στην νέα 24ωρη απεργία σε όλα τα ΜΜΕ.
Στις 11 το πρωί της Τρίτης οι συντάκτες οργανώνουν συγκέντρωση μπροστά στα γραφεία της ΕΣΗΕΑ (Ακαδημίας 20) και στη συνέχεια πορεία διαμαρτυρίας στο υπουργείο Απασχόλησης και στη Βουλή.Με απόφασή τους οι Ενώσεις Συντακτών θα συμμετάσχουν επίσης στη γενική απεργία που πραγματοποιεί η ΓΣΕΕ και η ΑΔΕΔΥ, την Τετάρτη 12 Δεκεμβρίου, «σε μία συνολική διαμαρτυρία» όπως αναφέρεται σε ανακοίνωση της ΠΟΕΣΥ, «κατά της αντιασφαλιστικής και αντεργατικής πολιτικής της κυβέρνησης, που εκθεμελιώνει το ασφαλιστικό σύστημα, υφαρπάζει αποθεματικά και με το πρόσχημα των ομαδοποιήσεων-ενοποιήσεων, ισοπεδώνει κατακτήσεις, ανατρέπει δικαιώματα, μειώνει συντάξεις, αυξάνει όρια ηλικίας».
Newsroom ΔΟΛ

Δεν υπάρχουν σχόλια: