Πέμπτη 29 Νοεμβρίου 2007

29/11/07: Αναγνώριση των πτυχίων και των αμερικανικών κολεγίων προωθεί η κυβέρνηση

Συνολική αναγνώριση επαγγελματικών δικαιωμάτων -και για τους αποφοίτους αμερικανικών κολεγίων που λειτουργούν στην Ελλάδα- ετοιμάζει το υπουργείο Παιδείας.
Όπως επισημαίνει την Πέμπτη η εφημερίδα Τα Νέα, το θέμα της αναγνώρισης των αμερικανικών κολεγίων το έθεσαν ευθέως εκπρόσωποι της αμερικανικής κυβέρνησης που συνάντησαν την Τετάρτη τον υπουργό Παιδείας Ευριπίδη Στυλιανίδη, τονίζοντας ότι για λόγους ισονομίας δεν πρέπει να μείνουν εκτός της ρύθμισης τα αμερικανικών συμφερόντων ιδρύματα.
Έτσι, παρά το γεγονός ότι η χώρα μας είναι υποχρεωμένη από την κοινοτική οδηγία 36/2005 να αναγνωρίσει τα επαγγελματικά δικαιώματα μόνο των κολεγίων που συνεργάζονται με ευρωπαϊκά ΑΕΙ, ο υπουργός Παιδείας ανακοίνωσε ότι η ρύθμιση θα συμπεριλάβει και τα αμερικανικά ιδρύματα.
«Στο μέτρο που αυτές οι δύο μεταρρυθμίσεις, η συνταγματική μεταρρύθμιση, αλλά και η μεταρρύθμιση στο χώρο της υπηρεσίας της παροχής υπηρεσιών εκπαίδευσης, αγγίζουν την ύπαρξη και τη λειτουργία τέτοιων δομών (εννοεί τα αμερικανικά κολέγια), βεβαίως και αυτά εμπίπτουν στο πεδίο της ρύθμισής μας» είπε χαρακτηριστικά ο κ. Στυλιανίδης.
Στην περίπτωση που η Ελλάδα αγνοούσε τα μεγάλα αμερικάνικά κολέγια, όπως το Deree, τότε, όπως έλεγαν πηγές του υπουργείου, υπήρχε ο κίνδυνος νέων δικαστικών προσφυγών για λόγους ίσης μεταχείρισης, οι οποίες δεν θα ήταν εύκολο να αντιμετωπιστούν.
Η ρύθμιση αυτή ετοιμάζεται πυρετωδώς από το υπουργείο το τελευταίο διάστημα και πρόκειται να ανακοινωθεί πιθανώς πριν από τις γιορτές των Χριστουγέννων.
Newsroom ΔΟΛ

Δεν υπάρχουν σχόλια: