Τρίτη 20 Νοεμβρίου 2007

19/11/07: Πλήρη απαλλαγή των πολυτέκνων από τα δημοτικά τέλη αποφάσισε ο δήμος Αθηναίων

Αναπροσαρμόζεται ο συντελεστής τελών καθαριότητας και φωτισμού κατά 1% σε σχέση με το περσινό έτος, από 3,5% σε 4,5%, καθώς και η διαστρωμάτωση των τελών ανά περιοχή, σύμφωνα με απόφαση στο ΔΣ του δήμου της Αθήνας την Δευτέρα, ενώ καταψηφίστηκε από όλους τους συνδυασμούς της αντιπολίτευσης.
Ωστόσο, αποφασίστηκε η πλήρης απαλλαγή των πολυτέκνων από τα τέλη καθαριότητας και φωτισμού, ενώ θα γίνει καταγραφή των τρίτεκνων οικογενειών, ώστε από το επόμενο έτος να εξεταστεί και η δυνατότητα απαλλαγής της συγκεκριμένης κατηγορίας από τα ανταποδοτικά τέλη.
Ο δήμαρχος Αθηναίων, Νικήτας Κακλαμάνης, μιλώντας στο Δημοτικό Συμβούλιο εκδήλωσε τη λύπη του για την καταψήφιση της πρότασής του από τους υπόλοιπους δημοτικούς συνδυασμούς:
«Λυπούμαι που θα καταψηφίσετε, είπε, γιατί θα καταψηφίσετε και το μηδενισμό των τελών στους πολύτεκνους. Λυπούμαι. Σας λέω ότι έχει δοθεί εντολή στις οικονομικές υπηρεσίες του δήμου, στον αρμόδιο αντιδήμαρχο και τους συνεργάτες του, να γίνει διασταύρωση στοιχείων και για τις τρίτεκνες οικογένειες.»Για τους πολύτεκνους υπάρχουν αξιόπιστα στοιχεία και στόχος είναι από του χρόνου, εφόσον τα οικονομικά του δήμου το επιτρέπουν, να ακολουθήσουμε την ίδια τακτική, δηλαδή μηδέν τέλη».
Newsroom ΔΟΛ, με πληροφορίες από ΑΠΕ-ΜΠΕ

Δεν υπάρχουν σχόλια: