Παρασκευή 9 Νοεμβρίου 2007

8/11/07: Δυναμικές κινητοποιήσεις των κτηνοτρόφων της Κρήτης με αποκλεισμό της Σούδας

Κινητοποιήσεις ξεκίνησαν την Παρασκευή οι κτηνοτρόφοι στην Κρήτη με κύριο αίτημα την προστασία του εισοδήματός τους. Οι κτηνοτρόφοι απέκλεισαν για 24 ώρες το λιμάνι της Σούδας, ενώ πραγματοποίησαν πορεία με τα οχήματά τους στο κέντρο του Ηρακλείου.
Στα βασικά τους αιτήματα, η προστασία του εισοδήματός τους, η εξυγίανση της αγοράς, η επαναφορά των προγραμμάτων αερολιπάνσεων στην Κρήτη, η ένταξή τους στο καθεστώς των επιδοτούμενων μεταφορών της ΕΕ που ισχύει στις νησιωτικές περιοχές, καθώς και το δικαίωμα της Κρήτης να χρησιμοποιεί τον όρο «φέτα» με τροποποίηση της σχετικής νομοθεσίας.Επιπλέον, ζητούν από τις τυροκομικές μονάδες της Κρήτης να στηρίξουν το εισόδημα των κτηνοτρόφων με τιμές που να ανταποκρίνονται στο κόστος παραγωγής των κτηνοτροφικών μονάδων και την ποιότητα των προϊόντων.
Η συγκέντρωση των κτηνοτρόφων ξεκίνησε στις 11.00 το πρωί από τα γραφεία της Ομοσπονδίας Αγροτικών Συλλόγων και στη συνέχεια πραγματοποιήθηκε πορεία στους κεντρικούς δρόμους του Ηρακλείου.
Λίγες ώρες αργότερα, κτηνοτρόφοι από τα Χανιά προχώρησαν σε αποκλεισμό των τριών εισόδων του λιμανιού της Σούδας. Ο αποκλεισμός δεν θα αφορά την επιβίβαση και αποβίβαση επιβατών και Ι.Χ., αλλά μόνο τα φορτηγά αυτοκίνητα και θα διαρκέσει 24 ώρες.
Newsroom ΔΟΛ, με πληροφορίες από ΑΠΕ-ΜΠΕ

Δεν υπάρχουν σχόλια: