Σάββατο 10 Νοεμβρίου 2007

10/11/07: νέος πρεσβευτής των ΗΠΑ στην Αθήνα Ντάνιελ Σπέκχαρντ


Μετά την ορκομωσία του την Παρασκευή, ο νέος πρεσβευτής των ΗΠΑ στην Αθήνα Ντάνιελ Σπέκχαρντ εξέφρασε την χαρά του για το διορισμό του στην Ελλάδα και υποσχέθηκε ότι θα εργαστεί με συνέπεια για την περαιτέρω βελτίωση των ελληνοαμερικανικών σχέσεων και για την επίλυση ζητημάτων που αφορούν τον ελληνισμό.
Ο κ. Σπέκχαρντ είχε συνάντηση γνωριμίας με στελέχη της ελληνοαμερικανικής κοινότητας και με δημοσιογράφους, στη διάρκεια δεξίωσης που διοργάνωσαν προς τιμήν του κυπριακές οργανώσεις.
Ο Αμερικανός πρεσβευτής δήλωσε ότι προσδοκά να συνεργαστεί με τους ομογενείς για να προωθηθούν λύσεις στα προβλήματα, που είναι για πολλά χρόνια άλυτα, όπως το Κυπριακό και το θέμα της ονομασίας της ΠΓΔΜ, χαρακτήρισε δε την Ελλάδα μία από τις πιο σημαντικές χώρες του κόσμου και ιστορικά μία από τις πιο σπουδαίες συμμάχους των ΗΠΑ, με βάση κοινές αξίες.
Στη δεξίωση παρευρέθηκαν ο μόνιμος αντιπρόσωπος της Ελλάδας στον ΟΗΕ πρέσβης Ιωάννης Μουρίκης και οι γενικοί πρόξενοι της Ελλάδας και της Κύπρου Αικατερίνη Μπούρα και Ανδρέας Παναγιώτου.
Στο μεταξύ, ο Αμερικανός πρεσβευτής παρακολούθησε μέρος των εργασιών του 9ου επενδυτικού φόρουμ του Capital Link Forum, που έγινε στη Νέα Υόρκη, και είχε την ευκαιρία να συναντηθεί με τον υπουργό Οικονομίας Γιώργο Αλογοσκούφη και άλλους Έλληνες αξιωματούχους και επιχειρηματίες.
Newsroom ΔΟΛ, με πληροφορίες από ΑΠΕ-ΜΠΕ

Δεν υπάρχουν σχόλια: