Παρασκευή 23 Νοεμβρίου 2007

23/11/07: Εισαγγελική άρνηση στην αίτηση αναίρεσης των ποινών του πληρώματος του «Σαμίνα»

Να απορριφθεί η αίτηση αναίρεσης των ποινών που επιβλήθηκαν στα μέλη του πληρώματος του πλοίου «Εξπρές Σαμίνα» πρότεινε την Παρασκευή ο αντεισαγγελέας του Αρείου Πάγου Ν.Μαύρος σχετικά με το αίτημα των καταδικασθέντων.
Το πενταμελές Εφετείο Πειραιά καταδίκασε τον πλοίαρχο του πλοίου Β.Γιαννάκη σε κάθειρξη 12 ετών, τον υποπλοίαρχος Αν.Ψυχογιό σε κάθειρξη 12 ετών και δέκα μηνών, τον πρώτο μηχανικό Γ.Σκιαδαρέση σε κάθειρξη 7,5 ετών, τον ύπαρχο Γ.Τριαντάφυλλο σε φυλάκιση πέντε ετών (εξαγοράσιμη) και τους υπεύθυνους της πλοιοκτήτριας εταιρείας (Minoan Flying Dolphins) Κ.Κληρονόμο και Ν.Βικάτο σε φυλάκιση 2,5 ετών τον καθέναν (εξαγοράσιμη).
Στην αγόρευσή του ο Μαύρος ανέφερε ότι υπήρχε πρόβλημα στο αξιόπλοο του πλοίου και πρόβλημα στα σωσίβια. Ακόμα, ο αντεισαγγελέας του Αρείου Πάγου δέχθηκε ότι ο πλοίαρχος και ο υποπλοίαρχος λειτούργησαν με δόλο.
Υπενθυμίζεται ότι το ναυάγιο του Σαμίνα σημειώθηκε τον Σεπτέμβριο του 2000 έξω από το λιμάνι της Πάρου και είχε ως αποτέλεσμα να πνιγούν 80 επιβάτες.
Το Ποινικό Τμήμα του ΑΠ επιφυλάχθηκε να εκδώσει την απόφασή του.
Newsroom ΔΟΛ, με πληροφορίες από ΑΠΕ-ΜΠΕ

Δεν υπάρχουν σχόλια: