Κυριακή 25 Νοεμβρίου 2007

25/11/07: Μηνύματα εθνικής ενότητας στην επέτειο του Γοργοποτάμου

Μήνυμα εθνικής ενότητας απέστειλε η κυβέρνηση στο πλαίσιο του επίσημου εορτασμού για τα 65 χρόνια από την ανατίναξη της γέφυρας του Γοργοποτάμου, αλλά και της γιορτής της Εθνικής Αντίστασης.
Εκατοντάδες αγωνιστές της εθνικής αντίστασης από όλη την Ελλάδα βρέθηκαν στο Γοργοπόταμο, ενώ στεφάνι απέστειλε ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας Κάρολος Παπούλιας.
Για εθνική ενότητα έκανε λόγο ο υφυπουργός Εσωτερικών Χρήστος Ζώης, που εκπροσώπησε την κυβέρνηση. Για εθνική ομοψυχία μίλησε και ο γραμματέας της ΚΕ της ΝΔ Λευτέρης Ζαγορίτης, λέγοντας ότι η ανατίναξη της γέφυρας «ανέδειξε το μήνυμα της ενότητας και την αξία της συνεννόησης μπροστά στο εθνικό συμφέρον».
«Ενωμένοι μπορούμε να πραγματοποιήσουμε και τα πιο μεγαλόπνοα σχέδια» είπε, προσθέτοντας ότι είναι χρέος μας να αξιοποιήσουμε στην πράξη το δίδαγμα της ενότητας, της συνεργασίας και της εθνικής ομοψυχίας.
Από την πλευρά του ΠΑΣΟΚ ο Στεφάνος Τζουμάκας, προσδιόρισε τις διαφορετικές ερμηνείες στις έννοιες της εθνικής ενότητας σημειώνοντας ότι και σήμερα η προσπάθεια συνεχίζεται για τα μεγάλα θέματα.
Τα μηνύματα του Γοργοπόταμου και της εθνικής αντίστασης παραμένουν ανεκπλήρωτα και θα παραμένουν ως τέτοια, όσο τα λόγια έχουν τεράστια διαφορά με τις πράξεις υπογράμμισε ο βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ Γρηγόρης Ψαριανός.
Την ερχόμενη Κυριακή οργανώνεται ο δεύτερος εορτασμός από την ΠΕΑΕΑ.
Newsroom ΔΟΛ

Δεν υπάρχουν σχόλια: