Παρασκευή 23 Νοεμβρίου 2007

23/11/07: «Ραγισμένο γυαλί» κατά τον Γ.Λούλη η κυβέρνηση της ΝΔ

Μέτρα ζητά από την κυβέρνηση της ΝΔ ο επικοινωνιολόγος και συνεργάτης του πρωθυπουργού Γ.Λούλης, σημειώνοντας ότι στη νέα τετραετία η επικοινωνία θα έχει ρόλο κομπάρσου.
Ο ίδιος χαρακτηρίζει «ραγισμένο γυαλί» τη ΝΔ και ζητά από τον πρωθυπουργό να αποπέμπει άμεσα τους αλαζόνες υπουργούς. Όλα αυτά στο νέο του βιβλίο που κυκλοφορεί σύντομα.
Στο νέο του βιβλίο Η μάχη του 2007. Η διαδρομή, η κάλπη, οι προοπτικές ο κ. Λούλης σημειώνει: «Η δεύτερη θητεία Καραμανλή θα κριθεί στο πεδίο του χειροπιαστού έργου και πολύ λιγότερο στο πεδίο μιας γενικής αίσθησης αξιοπιστίας προσώπων και επικοινωνιακής υπεροχής.
» Η σωστή επικοινωνία ασφαλώς μπορεί να στηρίξει μια μεταρρυθμιστή προσπάθεια. Όμως στη φάση αυτή η επικοινωνία αποκτά ρόλο κομπάρσου μπροστά σε ένα έργο που πρέπει να μιλά από μόνο του.»
Ο ίδιος είναι ιδιαίτερα αιχμηρός στα σχόλιά του για υπουργούς της κυβέρνησης: «Υπουργοί αμετροεπείς, αλαζονικοί, με άκριτες δηλώσεις που μερικές φορές παραπέμπουν σε απωθητικές αντιλήψεις και συμπεριφορές θα προκαλέσουν ζημιά στο σύνολο της εικόνας της κυβέρνησης.
» Πρόσθετα λάθη όπως εκείνα που σημειώθηκαν την πρώτη τετραετία θα θρυμματίσουν το ήδη ραγισμένο γυαλί της ΝΔ ως κυβερνητικής ομάδας.»
Σημειώνεται ότι στον πρόλογο του βιβλίου του ο κ. Λούλης λέει ότι άρχισε να γράφει στο μέσον της θητείας Καραμανλή: «Τότε πήρα ένα ασφαλές ρίσκο διότι πίστευα ότι ο Κώστας Καραμανλής θα κέρδιζε τις εκλογές. Ομολογώ ότι δεν θα επιχειρήσω ένα ανάλογο εγχείρημα την επόμενη φορά.»
Αποσπάσματα του νέου βιβλίου δημοσιεύονται στον Ελεύθερο Τύπο της Παρασκευής.
Για το δημοσίευμα ρωτήθηκε το μεσημέρι ο αναπληρωτής κυβερνητικός εκπρόσωπος: «Δεν σχολιάζω το περιεχόμενο βιβλίων. Είναι σεβαστή η άποψη κάθε πολιτικού επιστήμονα, ασφαλώς και του Γιάννη Λούλη» δήλωσε ο Ευάγγελος Αντώναρος.
Newsroom ΔΟΛ

Δεν υπάρχουν σχόλια: