Πέμπτη 22 Νοεμβρίου 2007

22/11/07: Χιλιάδες στρέμματα αγροτικών εκτάσεων έχουν πλημμυρίσει στον Έβρο

Κρίσιμη παραμένει για τρίτη ημέρα η κατάσταση στο νομό Έβρου ενώ 70.000 στέμματα καλλιεργήσιμων εκτάσεων αναμένεται να πλημμυρήσουν σε κοντινή περιοχή της Ορεστιάδας εξαιτίας θραύσης σε δυο σημεία του αναχώματος.
Ήδη έχουν πλημμυρίσει αγροτικές εκτάσεις περίπου 10.000 στρεμμάτων σε χωριά του δήμου Διδυμοτείχου.
Το γεγονός ότι η στάθμη των υδάτων παραμένει στα 6,75μ στο Πύθιο με όριο συναγερμού είναι τα 5,70 μέτρα, υποδεικνύει τη σοβαρότητα της κατάστασης και δικαιολογεί τους φόβους για ενδεχόμενες καταστροφές κάθε φορά που προμηνύεται κακοκαιρία.
Το μέγεθος των ζημιών και η ανάγκη λήψης άμεσων μέτρων οδήγησε το πρωί της Πέμπτης σε έκτακτη σύσκεψη Συντονιστικού Νομαρχιακού Οργάνου στην Ορεστιάδα.
Στη σύσκεψη συμμετείχε ο υπουργός Μακεδονίας Θράκης, ο γγ περιφέρειας Ανατολικής Μακεδονίας - Θράκης, ο γγ Πολιτικής Προστασίας, ο νομάρχης Έβρου καθώς και υπηρεσιακοί παράγοντες.
Newsroom ΔΟΛ, με πληροφορίες από ΑΠΕ-ΜΠΕ

2 σχόλια:

Τdi είπε...

To χωριό μου, είναι 1 χιλιόμετρο από τον Έβρο και 2 χιλιόμετρα από το Διδυμότειχο.. Όταν πήρα τηλεφωνο την αιωνόβια γιαγιά μου να την ρωτήσω πως πάνε τα πράγματα και αν έχουν πλημμυρίσει, μου απαντά:

"Αν κάθε φορά που πλημμυρίζαμε ζητούσαμε βοήθεια τώρα θα μ'σταν πλούσοι παιδούδι μ'. Δεν ανησυχούμι, το νερό είναι ακόμα στην αυλή(!!), και ΄ρθανε πυροσβέστς
να μας παρουν.Τους διώξαμε όμως να παν να βοηθήσουν τους γέρους παραδίπλα που έχουν περισσότερο ανάγκη. Δεν τους έχουμε ανάγκη εμείς..αντέχουμι..."

Αυτή η πλημμύρα στο χωριό μου, ήταν η 21η από τότε που θυμάμαι τον εαυτό μου.
22χρονών είμαι..

Αυτός είναι ο Έβρος.

Ελλάδα στη δεκαετία του '60.

Διγενήδες Ακρίτες τους λέμε όταν έρχονται εκλογές, πινέζες και γκάτζολους όταν δεν τους έχουμε ανάγκη..

Αλλά δεν είναι Πελλοπόνησος, ούτε Αττική, ούτε Κρήτη..είναι Έβρος, 900 χιλιόμετρα από την πρωτεύουσα και 40 χρόνια πίσω από το παρών.

Πατρίδα σου λέει μετά...

Τdi είπε...

Το χωριό λέγεται Πραγγί ( ή Πραγγίον)