Δευτέρα 19 Νοεμβρίου 2007

19/11/07: Ικανοποιημένος από τα αντιπλημμυρικά σε Πάρνηθα και Αλφειό ο Γ.Σουφλιάς

Την πορεία των εργασιών για την ανακατασκευή των σπιτιών των πληγέντων από τις πυρκαγιές εξέτασαν ο υπουργός ΠΕΧΩΔΕ Γιώργος Σουφλιάς με τον πρόεδρο του Ταμείου Αλληλεγγύης Πυροπαθών Πέτρο Μολυβιάτη.
Ο κ. Σουφλιάς εξέφρασε την ικανοποίησή του για τα αντιπλημμυρικά έργα της Πάρνηθας, αλλά και στον Αλφειό. «Όπου υπήρξαν αντιπλημμυρικές παρεμβάσεις, όπως στην Πάρνηθα και στον Αλφειό, δεν δημιουργήθηκε κανένα πρόβλημα» εξήγησε.
Όσο για την περιοχή της Κομοτηνής, ο κ.Σουφλιάς είπε ότι το ύψος της βροχής ήταν πολύ μεγάλο, «όσο δηλαδή νερό πέφτει στην Αθήνα τη μισή χρονιά».
Για την επισκευή και ανακατασκευή των σπιτιών των πυροπαθών που θα γίνει με χρήματα του Ταμείου Αλληλεγγύης, ο κ.Σουφλιάς είπε ότι οι άδειες εκδίδονται μέσα σε δύο μήνες και για το λόγο αυτό, θα ενισχυθεί το προσωπικό των σχετικών υπηρεσιών.
Ο κ. Μολυβιάτης εξήγησε ότι ήδη στην Ηλεία έχουν γίνει αιτήσεις από περίπου 250 πληγέντες για την επισκευή των σπιτιών τους.
Τα χρήματα για τις επισκευές θα καταβληθούν σε τρεις δόσεις ανάλογα με την πρόοδο των εργασιών ενώ για τις ανακατασκευές έχουν εγκριθεί τρεις τύποι σπιτιών.
Newsroom ΔΟΛ, με πληροφορίες από ΑΠΕ

Δεν υπάρχουν σχόλια: