Τετάρτη 14 Νοεμβρίου 2007

14/11/07: Με ήπιο τρόπο οι αλλαγές στο Ασφαλιστικό για άρση των αδικιών, λέει η κυβέρνηση

Το θέμα του Ασφαλιστικού, στο πλαίσιο της ενοποίησης των ασφαλιστικών ταμείων, συζητήθηκε την Τετάρτη στην -τρίωρη- συνεδρίαση της Κυβερνητικής Επιτροπής, εν μέσω εκτιμήσεων ότι μέχρι τις αρχές του 2008 θα έχει κατατεθεί στη Βουλή το σχετικό νομοσχέδιο.
Ο υπουργός Απασχόλησης Βασίλης Μαγγίνας σε δηλώσεις του μετά τη συνεδρίαση υπογράμμισε ότι η μεταρρύθμιση στο ασφαλιστικό σύστημα αποσκοπεί στην «με τρόπο ήπιο άρση των αδικιών, των στρεβλώσεων και των υπερβολών οι οποίες σήμερα διατρέχουν το σύστημα. Σκοπός είναι να έχουμε ένα βιώσιμο, δίκαιο και σύγχρονο ασφαλιστικό σύστημα, το οποίο να υπηρετεί τα πραγματικά συμφέροντα των συνταξιούχων και ασφαλώς των νέων εργαζομένων».
Η κυβέρνηση στοχεύει στη μείωση των Ταμείων σε 4 (σε σύγκριση με τα 175 κύρια και επικουρικά ταμεία που σήμερα λειτουργούν), ώστε να εξοικονομηθούν πόροι και να ισχύουν ενιαίοι όροι ασφάλισης.
Όσον αφορά την επικουρική ασφάλιση, στόχος είναι η δημιουργία 6 ή 7 κεντρικών φορέων. Οι αλλαγές αυτές θα συνοδευτούν από παρεμβάσεις στον τρόπο υπολογισμού των συντάξεων, προκειμένου το ποσοστό αναπλήρωσης να διαμορφωθεί στο 90%.
Στο θέμα αναφέρθηκε και ο κυβερνητικός εκπρόσωπος Θ.Ρουσόπουλος σημειώνοντας ότι το πρώτο μέλημα της κυβέρνησης είναι να καταστούν βιώσιμα τα ασφαλιστικά ταμεία.
«Ο διάλογος γίνεται ανοιχτά στη Βουλή, η πρόσβαση είναι ελεύθερη σε όσους ενδιαφέρονται να συμμετάσχουν» τόνισε.
Newsroom ΔΟΛ

1 σχόλιο:

Τdi είπε...

Κάηκε άλλη μια ευκαιρία να πάμε τα πράγματα λίγο γρηγορότερα προς τα μπροστά...

Sorry, αλλά έχω απογοητευτεί πλήρως απο την κοινωνική στοργή αυτής της κυβέρνησης και το πατρικό ενδιαφέρον των εργατοπατέρων ...τι? μαλώνουν για το καλό μας δηλαδή ??

Το ψυχροπολεμικό σαράκι(=δεξιά και αριστερα,κόκκινο και μπλέ,αστός και προλετάριος, κεφάλαιο και συνδικάτα, σωτήρες και προδότες) καλά κρατεί.

Και τώρα έρχεται σαν τρένο και το εκπαιδευτικό να γίνει η κατάσταση γήπεδο, με συνθηματικούς πολιτικούς λόγους, αναμάσημα ξανά και ξανά μέχρι να γίνει συλλογιστικός πουρές το επιχείρημα και να περάσει η προπαγάνδα του μπερδεγουέη.. Και ο κόσμος σε no time διάστημα χρόνου, απλά, θα απαξιώσει την πολιτική κουβέντα που υποτίθεται ότι λαμβάνει χώρα αλλά κανείς δεν καταλαβαίνει η κάθε σύγκρουση ακριβώς πως στέκει.

Λέει ο πρόεδρος κτλ, λέει ο κτλ κτλ και κτλ κτλ τκλ κτλ... ώ κτλ.

Ούφ! κουράστηκα, back το γουόρκ..


ΥΓ μ'άρεσε η τοποθέτησή σου για τις εκλογές του πασοκ. όντως ο γιωργής πολύ παιχνίδι έκανε, αλλά μην ξεχνάς ο μπαμπάς του (master of all) άφησε καλό κόουτς. Κάλιω Λάλιω και στο χέρι παρά καναν' άλλο και καρτέρι..