Δευτέρα 26 Νοεμβρίου 2007

26/11/07: Ενταξη εξπρές 5.000 οικισμών στις αντικειμενικές αξίες ακινήτων

Αυξημένο φόρο κατοχής ακινήτων θα πληρώσουν οι ιδιοκτήτες ακίνητης περιουσίας σε 5.000 χωριά και οικισμούς, εκ των οποίων 2.000 βρίσκονται στην Αττική, καθώς το υπουργείο Οικονομικών θα τα εντάξει, έως τον Μάρτιο, στο αντικειμενικό σύστημα αξιών.
Όπως τονίζεται σε κατεπείγουσα εγκύκλιο που έστειλε η αρμόδια διεύθυνση του υπουργείου Οικονομικών σε όλες τις ΔΟΥ πριν από 15 ημέρες, «η επέκταση του συστήματος αντικειμενικού προσδιορισμού της αξίας των ακινήτων, ώστε να ενταχθούν όλες οι περιοχές της χώρας σ' αυτό, είναι βασικός στόχος της υπηρεσίας μας».
Με την εγκύκλιο ζητείται από τους προϊσταμένους των ΔΟΥ να ξεκινήσουν τις σχετικές προεργασίες συγκεντρώνοντας τους πολεοδομικούς χάρτες από νομαρχίες, δήμους και κοινότητες και να αποστείλουν στην κεντρική υπηρεσία τις ενδεικτικές τιμές ακινήτων όπως αυτές προκύπτουν από μεταβιβάσεις ή άλλες συναλλαγές ως τώρα.
Όπως σημειώνει η Ημερησία, εν όψει της επιβολής του ενιαίου φόρου κατοχής το υπουργείο επείγεται να επεκτείνει το αντικειμενικό σύστημα αξιών ακινήτων στο σύνολο της επικράτειας, ώστε να καταστεί δυνατή η επιβολή του ενιαίου φόρου περιουσίας σε όλα τα ακίνητα που βρίσκονται σε περιοχές εντός σχεδίου πόλης ή εντός οικισμών με τις ίδιες προϋποθέσεις.
Για τους ιδιοκτήτες ακινήτων στις περιοχές αυτές -σημειώνει η εφημερίδα- η ένταξή τους στο αντικειμενικό σύστημα σημαίνει διπλασιασμό, τουλάχιστον, των αξιών των ακινήτων τους, διαμερισμάτων, μονοκατοικιών, εξοχικών κατοικιών, κ.λπ.
Newsroom ΔΟΛ

Δεν υπάρχουν σχόλια: