Παρασκευή 23 Νοεμβρίου 2007

23/11/07: Ισχυρότερη η Πολεμική Αεροπορία με την παραλαβή των νέων Mirage

Δεκαπέντε υπερσύγχρονα αεροσκάφη Mirage 2000-5 εντάχθηκαν στο στόλο της Πολεμικής Αεροπορίας με ειδική τελετή που πραγματοποιήθηκε την Παρασκευή στην αεροπορική βάση της Τανάγρας, παρουσία των υπουργών Αμυνας της Ελλάδας και της Γαλλίας Ευάγγελου Μεϊμαράκη και Ερβέ Μορέν.
Επιπλέον 10 αεροσκάφη Mirage 2000 αναβαθμίζονται σε Mirage 2000-5, στις εγκαταστάσεις της ΕΑΒ και οι παραδόσεις ξεκινούν την Aνοιξη του 2008.
Στο χαιρετισμό του, ο υπουργός Εθνικής Αμυνας Ευάγγελος Μεϊμαράκης απευθύνθηκε προς τους Ικάρους, διαβεβαιώνοντας: «Ολοι εμείς σας έχουμε μέσα στην καρδιά μας και αναγνωρίζουμε το σκληρό καθημερινό αγώνα που δίνετε με πνεύμα αυταπάρνησης για την προάσπιση των κυριαρχικών μας δικαιωμάτων, δεν ξεχνούμε τις θυσίες σας και διατηρούμε άσβεστη τη μνήμη εκείνων των παιδιών της οικογένειας της Πολεμικής μας Αεροπορίας, που έδωσαν τη ζωή τους κατά την εκτέλεση του καθήκοντος».
Με την ένταξη των νέων αεροσκαφών, που ενσωματώνουν νέες προηγμένες τεχνολογίες και δυνατότητες, ενδυναμώνεται σημαντικά η συνολική επιχειρησιακή ισχύς της Πολεμικής μας Αεροπορίας και δημιουργούνται νέα δεδομένα στην κατανομή δυνάμεων στην περιοχή, επισήμανε ο αρχηγός ΓΕΑ αντιπτέραρχος Ιωάννης Γιάγκος.
«Συγκεντρωθήκαμε εδώ για να εορτάσουμε δύο γεγονότα: Την παράδοση στην ελληνική Πολεμική Αεροπορία των 15 νέων Mirage-2000-5 MK 2 και την εκατοστή χιλιοστή ώρα πτήσης με Mirage 2000 από Έλληνες πιλότους, τα τελευταία είκοσι περίπου χρόνια» τόνισε στο χαιρετισμό του, ο Γάλλος υπουργός Αμυνας Εβρέ Μορέν.
Εκτίμησε δε ότι «η πρόσφατη ένταξη της Ελλάδας στο σύστημα διαστημικής παρακολούθησης HELIOS II και η συμμετοχή της στην ανάπτυξη του ευρωπαϊκού μη-επανδρωμένου μαχητικού αεροσκάφους Neuron αποδεικνύει ότι έχουμε πλέον ξεκινήσει μαζί σας την οικοδόμηση μιας αληθινής συνεργασίας στο βιομηχανικό τομέα και σε όλους τους τομείς άμυνας».
Newsroom ΔΟΛ

Δεν υπάρχουν σχόλια: