Πέμπτη 15 Νοεμβρίου 2007

14/11/07: Ανθρωποκυνηγητό των Αρχών στην Ήπειρο για τη σύλληψη ιερόσυλων

Ανθρωποκυνηγητό έχει εξαπολύσει η Αστυνομία σε ολόκληρη την Ήπειρο για τον εντοπισμό ιερόσυλων που έκλεψαν 35 εικόνες ιστορικής αξίας από το μοναστήρι Κοιμήσεως της Θεοτόκου στο χωριό Μακρινό Ιωαννίνων.
Οι ιερόσυλοι δεν περιορίστηκαν στις εικόνες, αλλά αφαίρεσαν και την ξυλόγλυπτη, επίχρυση δίφυλλη πόρτα της Ωραίας Πύλης. Τόσο το μοναστήρι, όσο και οι εικόνες με το ξυλόγλυπτο τέμπλο χρονολογούνται από τον 17ο αιώνα. Η κλοπή έγινε αντιληπτή την Τρίτη από τον επίτροπο της εκκλησίας.
Οι αξιωματικοί της Αστυνομικής Υποδιεύθυνσης Ιωαννίνων και αστυνομικοί της σήμανσης έκαναν λεπτομερή έλεγχο συγκεντρώνοντας αρκετά στοιχεία που ενδεχομένως θα οδηγήσουν στον εντοπισμό των δραστών. Σύμφωνα με τις Αρχές, οι άγνωστοι εισέβαλαν στο μοναστήρι το βράδυ της Κυριακής χωρίς να γίνουν αντιληπτοί. Αφού ανέβηκαν στην πέτρινη στέγη της εκκλησίας, μπήκαν στο εσωτερικό από ένα μικρό παράθυρο.
Το βάρος των εικόνων και της δίφυλλης πόρτας που μετέφεραν, μαρτυρά ότι επρόκειτο για αρκετά άτομα.
Στο μοναστήρι δεν υπάρχουν πια μοναχοί και οι ιερόσυλοι έδρασαν ανενόχλητοι χωρίς να τους αντιληφθεί κανείς.
Υπενθυμίζεται ότι άγνωστοι είχαν διαρρήξει και πέρυσι, τον ίδιο μήνα, το μοναστήρι του Μακρινού και είχαν αφαιρέσει πέντε παλιές εικόνες, ιερά λείψανα και το Αγιο Δισκοπότηρο.
Newsroom ΔΟΛ, με πληροφορίες από ΑΠΕ-ΜΠΕ

Δεν υπάρχουν σχόλια: