Παρασκευή 23 Νοεμβρίου 2007

22/11/07: Αλλάζει το πλαίσιο που αφορά στη φύλαξη ιδιωτών από την ΕΛ.ΑΣ., δήλωσε ο Π.Χηνοφώτης

Ο εξορθολογισμός του θεσμικού που αφορά στη φύλαξη ιδιωτών είναι ο επόμενος στόχος της κυβέρνησης, σύμφωνα με δηλώσεις του υφυπουργού Εσωτερικών. Ο ίδιος διαβεβαίωσε ότι η λίστα με τα ονόματα όσων διαθέτουν αστυνομικούς φρουρούς δεν πρόκειται να δημοσιοποιηθεί.
Απαντώντας σε σχετική ερώτηση του βουλευτή του ΛΑΟΣ Κ.Βελόπουλου, ο κ. Χηνοφώτης εξήγησε ότι στόχος της κυβέρνησης είναι η εξοικονόμηση προσωπικού για μάχιμη αστυνομική «υπηρεσία πεδίου».
Με αφορμή την αναφορά του βουλευτή του ΛΑΟΣ, στο γεγονός ότι μεγαλοδημοσιογράφοι και μεγαλοεπιχειρηματίες διαθέτουν τρεις και τέσσερις αστυνομικούς φρουρούς ενώ οι βουλευτές δικαιούνται μόνο έναν, ο κ. Χηνοφώτης έκανε λόγο για τροποποίηση του σχετικού Προεδρικού Διατάγματος.
Η τροποποίηση θα καθιερώσει τον ακριβή καθορισμό των προσώπων και του τρόπου με τον οποίο φυλάσσονται. Επιπλέον -δήλωσε- ότι η απόφαση εναπόκειται στον αρχηγό της ΕΛ.ΑΣ. και πως οι αστυνομικοί που θα εξοικονομηθούν θα διατεθούν σε μάχιμες υπηρεσίες.
Ο βουλευτής του ΛΑΟΣ δεν αρκέστηκε στις δηλώσεις του υφυπουργού και επέμεινε στο αρχικό του ερώτημα ζητώντας δημοσιοποίηση των ατόμων που διαθέτουν αστυνομικούς φρουρούς.
«Αυτό που έχει σημασία δεν είναι η αποκάλυψη ονομάτων, αλλά το να μην διατίθενται αστυνομικοί για τη φύλαξη αυτών των κυρίων» σημείωσε ο υφυπουργός.
Newsroom ΔΟΛ, με πληροφορίες από ΑΠΕ-ΜΠΕ

Δεν υπάρχουν σχόλια: