Δευτέρα 26 Νοεμβρίου 2007

26/11/07: Στους δρόμους κατεβαίνουν και πάλι εκπαιδευτικοί, φοιτητές και μαθητές

Στους δρόμους βγαίνει πάλι τη Δευτέρα η Παιδεία, καθώς καθηγητές, δάσκαλοι, πανεπιστημιακοί, φοιτητές και μαθητές οργανώνουν το μεσημέρι στην Αθήνα και τη Θεσσαλονίκη νέα συλλαλητήρια διεκδικώντας καλύτερη εκπαίδευση, αυξήσεις μισθών και δαπανών για όλες τις βαθμίδες της εκπαίδευσης.
Τα δημοτικά, γυμνάσια και λύκεια της χώρας θα παραμείνουν κλειστά, καθώς η ΟΛΜΕ και η Διδασκαλική Ομοσπονδία (ΔΟΕ) απεργούν, ενώ τα πανεπιστήμια και τα ΤΕΙ θα υπολειτουργήσουν λόγω της συμμετοχής καθηγητών και φοιτητών στην κινητοποίηση.
Το συλλαλητήριο θα ξεκινήσει στις 12 το μεσημέρι στα Προπύλαια και στη συνέχεια οι διαδηλωτές θα κατευθυνθούν προς τη Βουλή. Τα μέλη της εκπαιδευτικής κοινότητας, μάλιστα, συνδέουν τις τελευταίες ημέρες τις αντιδράσεις τους για την υποχρηματοδότηση της εκπαίδευσης (οι δαπάνες παραμένουν καθηλωμένες στο 3,1% του ΑΕΠ) με τις αλλαγές στο ασφαλιστικό, επιχειρώντας να κάνουν «γέφυρα» των κινητοποιήσεών τους με αυτές που θα γίνουν για το ασφαλιστικό, το οποίο αφορά βεβαίως και τους εκπαιδευτικούς.
Οι πανεπιστημιακοί και οι φοιτητές αντιτίθενται επίσης στην κοινοτική οδηγία για την αναγνώριση των κολεγίων, ενώ ζητούν και την κατάργηση του νέου νόμου-πλαισίου για τη λειτουργία των ΑΕΙ. Οι φοιτητές μάλιστα προγραμματίζουν και νέο συλλαλητήριο την ερχόμενη Πέμπτη 29 Νοεμβρίου.
Newsroom ΔΟΛ

Δεν υπάρχουν σχόλια: