Κυριακή 18 Νοεμβρίου 2007

17/11/07: Καταγγελία για δικομματική διαφθορά στον Οργανισμό Περίθαλψης του Δημοσίου

Δίωξη για απιστία και παράβαση καθήκοντος κατ' εξακολούθηση άσκησε ο Εισαγγελέας Πρωτοδικών σε βάρος της διοίκησης του Ταμείου Υγείας των δημοσίων υπαλλήλων, στο οποίο μετέχουν στελέχη της ΝΔ και συνδικαλιστές του ΠΑΣΟΚ, σύμφωνα με δημοσίευμα του Βήματος της Κυριακής.
Στο Ταμείο μόνο για το 2007 διαπιστώθηκε υπέρβαση δαπανών κατά 300 εκατ. ευρώ.
Σύμφωνα με το δημοσίευμα της εφημερίδας,, επιθεωρητές δημόσιας διοίκησης και στελέχη του Οργανισμού Περίθαλψης Ασφαλισμένων Δημοσίου (ΟΠΑΔ) υποστηρίζουν ότι «εδώ και χρόνια έχει στηθεί ένα μεγάλο φαγοπότι στο οποίο συμμετέχουν δημόσιοι υπάλληλοι, γιατροί, ιδιωτικά διαγνωστικά κέντρα, ακόμη και φαρμακεία».
Σύμφωνα με τις εκτιμήσεις τους, το 40% των δαπανών θεωρούνται πλασματικές και αυτό φαίνεται ότι γίνεται με την ανοχή των συνδικαλιστικών παρατάξεων των κομμάτων στο Δημόσιο.
Η ποινική δίωξη κατά των φερόμενων ως εμπλεκομένων στην υπόθεση ασκήθηκε -βάσει των αποκλειστικών πληροφοριών που επικαλείται το Βήμα της Κυριακής- στις 5 Σεπτεμβρίου, κατόπιν αναφοράς του Σώματος Επιθεωρητών Δημόσιας Διοίκησης.
Πληροφορίες κάνουν λόγο για εκατοντάδες περιπτώσεις παράνομης συνταγογραφίας που ανακάλυψαν οι επιθεωρητές, ενώ το έναυσμα για τη διερεύνηση της υπόθεσης έδωσε η περίπτωση ενός φαρμακείου στο Κολωνάκι.
Newsroom ΔΟΛ

Δεν υπάρχουν σχόλια: