Τετάρτη 28 Νοεμβρίου 2007

28/11/07: Νέο δημαρχείο στον Ελαιώνα εξήγγειλε ο Νικήτας Κακλαμάνης

Νέο δημαρχιακό μέγαρο θα κατασκευαστεί στο χώρο του Ελαιώνα, καθώς μέσω του νόμου για τη διπλή ανάπλαση της περιοχής ο Δήμος Αθηναίων έχει το δικαίωμα να εκμεταλλευτεί χώρο 45.000 τ.μ.
Ο δήμαρχος Αθηναίων Νικήτας Κακλαμάνης, παρουσιάζοντας την Τετάρτη τον προϋπολογισμό του δήμου, ανακοίνωσε ότι στα μισά από αυτά τα τετραγωνικά, περίπου 22.000, θα κατασκευαστεί το νέο δημαρχιακό μέγαρο, όπου θα συγκεντρώνονται όλες οι υπηρεσίες του δήμου που στεγάζονται σε διάφορα κτίρια στην πόλη και ο διασκορπισμός τους δεν εξυπηρετεί τους πολίτες.
Στα υπόλοιπα τετραγωνικά θα γίνει εμπορικό κέντρο.
Όποιος αναλάβει να κατασκευάσει δωρεάν το νέο δημαρχείο, θα πάρει και τη διαχείριση του εμπορικού κέντρου για όσο χρονικό διάστημα χρειαστεί μέχρι την απόσβεση του κόστους κατασκευής του δημαρχείου, ενώ στη συνέχεια το εμπορικό κέντρο θα περιέλθει στην περιουσία του δήμου.
Η κατασκευή του δημαρχιακού μεγάρου θα αρχίσει παράλληλα με την κατεδάφιση του γηπέδου του ΠΑΟ στη λεωφόρο Αλεξάνδρας.
Σχετικά με τον προϋπολογισμό (212 εκατ. ευρώ), ο κ. Κακλαμάνης είπε πως για πρώτη φορά είναι τριετίας λόγω των μεγάλων αναπλάσεων που πραγματοποιεί ο δήμος, και η διάρκεια της υλοποίησής τους είναι και αυτή τριετής.
Το απόγευμα της Τετάρτης στο δημοτικό συμβούλιο, που συνεδριάζει με θέμα τον προϋπολογισμό, ο κ. Κακλαμάνης θα φέρει προς συζήτηση την πρότασή του για ανάληψη 15ετούς δανείου από την Ευρωπαϊκή Τράπεζα Επενδύσεων ύψους 50 εκατ. ευρώ.
Παράλληλα, ο δήμαρχος επισήμανε πως ο δήμος έχει αρχίσει να εξοφλεί δόσεις από προηγούμενα δάνεια που είχαν λάβει οι προηγούμενες δημοτικές αρχές, ύψους 180 εκατ. ευρώ και μέχρι τώρα έχουν εξοφληθεί 73 εκατ. ευρώ.
Επίσης, ο δήμος έως τώρα έχει δώσει συνολικά 261.000 ευρώ και άλλα τόσα για χρέη του δήμου προς τους πολίτες (αποζημιώσεις κλπ). Παράλληλα, ο Δήμος Αθηναίων έχει ξεκινήσει διαδικασίες προς μεγαλοοφειλέτες προκειμένου να εξοφλήσουν τα χρέη τους προς τον δήμο, κάτι που έχει δώσει αύξηση εσόδων στο δήμο, ύψους 14 εκατ. ευρώ.
Newsroom ΔΟΛ, με πληροφορίες από ΑΠΕ-ΜΠΕ

Δεν υπάρχουν σχόλια: