Πέμπτη 29 Νοεμβρίου 2007

28/11/07: «Ανθρωποι του προέδρου» συγκροτούν το Πολιτικό Συντονιστικό Όργανο του ΠΑΣΟΚ

Στενούς συνεργάτες και στελέχη που τον στήριξαν για την επανεκλογή του επέλεξε ο Γ.Παπανδρέου για το Πολιτικό Συντονιστικό Όργανο, που θα έχει την ευθύνη της αντιπολιτευτικής δράσης, έως το Συνέδριο, το οποίο θα διεξαχθεί από τις 22 έως τις 24 Φεβρουαρίου. Επανίδρυση, αυτοοργάνωση, ανανέωση, οι στόχοι του Γ.Παπανδρέου για το ΠΑΣΟΚ.
Συγκεκριμένα, όπως ανακοινώθηκε, με απόφαση του προέδρου του ΠΑΣΟΚ συγκροτήθηκε το Πολιτικό Συντονιστικό Όργανο, το οποίο μέχρι το Συνέδριο του Φεβρουαρίου, θα έχει την ευθύνη για την καθημερινή πολιτική και κοινοβουλευτική δράση του Κινήματος.Η σύνθεση του Οργάνου έχει ως εξής:
* Γραμματέας του Εθνικού Συμβουλίου: Αθανασάκης Νίκος
*Γραμματέας Κοινοβουλευτικής Ομάδας Ρέππας Δημήτρης
*Αντιπρόεδρος Κοινοβουλίου Πετσάλνικος Φίλιππος
*Κοινοβουλευτικοί Εκπρόσωποι: Καστανίδης Χάρης, Πάγκαλος Θόδωρος, Παπουτσής Χρήστος

*Υπεύθυνοι Τομέων:
Παιδείας Διαμαντοπούλου Άννα,
Οικονομίας Κατσέλη Λούκα,
Περιβάλλοντος Κουβέλης Σπύρος,
Εξωτερικών & Άμυνας Μπεγλίτης Πάνος,
Κοινωνικής Πολιτικής Ξενογιαννακοπούλου Μαριλίζα,
Διοίκησης Ρόβλιας Ντίνος,
Ανάπτυξης Χρυσοχο­ΐδης Μιχάλης
*Εκπρόσωπος Τύπου Ραγκούσης Γιάννης
*Συντονιστής ΚΟΕΣ Πολυζωγόπουλος Χρήστος
*Πολιτικός Προγραμματισμός Παπαϊωάννου Μιλτιάδης

Το Πολιτικό Συντονιστικό Όργανο συνεπικουρείται από τους:
*Επικεφαλής Ευρωομάδας Λαμπρινίδης Σταύρος
*Διευθύντρια ΚΟ Βάρτζελη Ρεγγίνα
*Διευθυντής Κινήματος Σπυρόπουλος Ροβέρτος
*Διευθυντής Πολιτικού Γραφείου Γερουλάνος Παύλος
*ΙΣΤΑΜΕ (& Σοσιαλιστική Διεθνής) Κοππά Μαριλένα
*Ινστιτούτο Επιμόρφωσης Κόκκος Αλέξης

Συνεδρίαση ΚΟΕΣ
Στις 22, 23 και 24 Φεβρουαρίου 2008 θα πραγματοποιηθεί το συνέδριο του ΠΑΣΟΚ μετά την έγκριση της σχετικής πρότασης του Νίκου Αθανασάκη από τη γραμματεία της Κεντρικής Οργανωτικής Επιτροπής Συνεδρίου (ΚΟΕΣ), που συνεδρίασε νωρίτερα την Τετάρτη.Στη συνεδρίαση της γραμματείας της ΚΟΕΣ, το πολιτικό πλαίσιο έθεσε ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ Γιώργος Παπανδρέου, ο οποίος τόνισε: «Σε όλους εμάς, έχουν εναποτεθεί οι προσδοκίες των προοδευτικών πολιτών και του λαού για μια νέα αρχή, που θα περιλαμβάνει όχι μόνο την αναγέννηση του ΠΑΣΟΚ αλλά και την εκπόνηση μιας εθνικής στρατηγικής» και χαρακτήρισε το Συνέδριο ως σταθμό για την επανίδρυση, την αυτοοργάνωση και την ανανέωση του ΠΑΣΟΚ.
Ο Γιώργος Παπανδρέου δήλωσε ότι τους τελευταίους δύο μήνες το ΠΑΣΟΚ ανέδειξε τα πραγματικά αίτια της ήττας του, αλλά και τις προϋποθέσεις επαναφοράς του στην τροχιά της εξουσίας, συνισταμένη των οποίων είναι η επιστροφή στις αρχές και τις αξίες. Σημείωσε ότι το Κίνημα πρέπει να δώσει τη βεβαιότητα στο λαό ότι είναι έτοιμο να αναλάβει τις τύχες της χώρας.
Ο Γ.Παπανδρέου δήλωσε ότι με τις εσωκομματικές εκλογές της 11ης Νοεμβρίου «απαντήσαμε στα συμφέροντα που δεν ήθελαν αυτονομία της πολιτικής και τώρα καλούμαστε να απαντήσουμε στο ζήτημα της ανανέωσης της πολιτικής ζωής».Ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ είπε ότι στην πορεία προς το Συνέδριο, αλλά και μετά, πρέπει να δημιουργηθούν νέες οργανωτικές δομές και να επινοηθούν νέες μορφές δράσης, με στόχο τη συνεχή διαβούλευση και την ισχυρή επιμόρφωση. Επίσης, ο κ. Παπανδρέου κάλεσε σε «αλληλοαιματοδότηση» με τα κοινωνικά κινήματα, τα «κλασικά» αλλά και τα νέα, όπως οι ΜΚΟ και τόνισε ότι το ΠΑΣΟΚ πρέπει να ξεφύγει από τα συντεχνιακά συμφέροντα, την εξουσιαστική λογική και να αναδείξει νέα στελέχη. Επίσης, έκανε λόγο για αισθητικά σύγχρονες υποδομές, οι οποίες να αντανακλούν ταυτόχρονα και την αντίληψη ενός δημοκρατικού κόμματος.Ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ υπογράμμισε: «Με το παράδειγμά μας, το ριζοσπαστισμό στην πράξη και το δημοκρατικό διάλογο θα κερδίσουμε την εμπιστούνη των πολιτών» και έκανε λόγο για «ιστορική ευκαιρία ώστε να δώσουμε το καινούργιο που ζητά ο τόπος».
Επίθεση κατά της κυβέρνησης
Εξαπολύοντας επίθεση κατά της κυβέρνησης ο Γ.Παπανδρέου τόνισε ότι παραπαίει και καλλιεργεί την αντίληψη της ηττοπάθειας, ενώ επιπλέον δεν διαθέτει σχέδιο για τη χώρα. Τόνισε ότι η πρώτη διακυβέρνηση της ΝΔ ήταν ένα επικοινωνιακό παιχνίδι, όπου «γινόταν αντιπολίτευση στην αντιπολίτευση», ενώ τώρα η κυβέρνηση παίζει το παιχνίδι των καθυστερήσεων. Ο κ. Παπανδρέου επισήμανε ότι η κυβέρνηση παίζει ταυτόχρονα με το φόβο του πολίτη, σκοτώνοντας την προοπτική της χώρας.Ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ έκανε λόγο για ουσιαστική κατάργηση του ΑΣΕΠ, για διαπραγμάτευση με οποιουσδήποτε όρους της ιδιωτικοποίησης του ΟΤΕ και της ΔΕΗ, ώστε «να καλυφθούν τρύπες» ή να εξυπηρετηθούν «συναλλαγές κάτω από το τραπέζι» και μίλησε για αδιαφάνεια και συγκάλυψη σκανδάλων, καθώς και για επικοινωνιακό χειρισμό του Ασφαλιστικού από μία κυβέρνηση που επί τρισίμιση χρόνια δεν άγγιξε το ζήτημα.Ο κ. Παπανδρέου σημείωσε ότι τα ταμεία φορτώνονται με ελλείμματα, την ίδια ώρα που «ένα δισεκατομμύριο ευρώ δίνονται χαριστικά στην Alpha Bank». Ο Γ.Παπανδρέου τόνισε ότι το ΠΑΣΟΚ θα είναι κοντά σε όλους τους αγώνες για τη βιώσιμη προοπτική του Ασφαλιστικού συστήματος. Ακόμη, ο Γ.Παπανδρέου αναφέρθηκε στο θέμα της ακρίβειας, μίλησε για διπλωματική υποβάθμιση της χώρας και για αποσάρθρωση της Παιδείας και τόνισε ότι «δεν κάνουμε απλά αντιπολίτευση, αλλά συνεπή υπεύθυνη και προγραμματική αντιπολίτευση» και ταυτόχρονα αναδεικνύουμε τα πρότυπα διακυβέρνησης του ΠΑΣΟΚ, το οποίο αποτελεί μέρος της λύσης του πολιτικού συστήματος που έχει φθάσει στα όριά του.Ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ ανέφερε ότι το Κίνημα καλείται να ανατρέψει ένα πολιτικό σύστημα μέσα από τη δίκαιη αναδιανομή και μέσα από την πράσινη ανάπτυξη και ζήτησε ο προσυνεδριακός διάλογος του ΠΑΣΟΚ να μην είναι εσωστρεφής διαδικασία, αλλά πολλαπλασιαστής των θέσεών του παντού.Η ΝΔ είναι μέρος του προβλήματος του μεταπολιτευτικού πολιτικού συστήματος που έκλεισε τον κύκλο του, καθώς δεν μπόρεσε να το αλλάξει, είπε ο κ. Παπανδρέου, τονίζοντας ότι «ο λαός ελπίζει σε μας».
Λαμβάνοντας το λόγο, ο επικεφαλής της γραμματείας Χρ.Πολυζωγόπουλος διαβεβαίωσε τον κ. Παπανδρέου ότι όλα τα μέλη της ΚΟΕΣ θα ανταποκριθούν στην ευθύνη που αναλαμβάνουν.Ο κ. Πολυζωγόπουλος τόνισε ότι το ΠΑΣΟΚ δεν έχει άλλα περιθώρια εσωστρέφειας και η δουλειά πρέπει να είναι συνδεδεμένη με τα προβλήματα των πολιτών και της νεολαίας.Επίσης, είπε ότι οι σχηματοποιήσεις στο εσωτερικό του ΠΑΣΟΚ δεν χωρούν και δεν ενδιαφέρουν τον κόσμο και υπογράμμισε ότι θα αξιοποιηθούν οι πάντες, αρκεί να το θέλουν.
Όπως ανακοινώθηκε, οι εγγραφές μελών και φίλων του ΠΑΣΟΚ «κλείνουν» στις 10 Δεκεμβρίου, ενώ η πρώτη και η τελευταία συνεδρίαση της ολομέλειας της ΚΟΕΣ θα πραγματοποιθεί στις 12 Ιανουαρίου και 16 Φεβρουαρίου αντίστοιχα.
Aπάντηση Ρουσόπουλου
«Ο κ. Παπανδρέου συνεχίζει και μετά τις εκλογές του Σεπτεμβρίου την καταδικασμένη από τους πολίτες πρακτική του μηδενισμού και της άρνησης.
»Ο τόπος πορεύεται προς το μέλλον με σχέδιο και στρατηγική για αλλαγές και μεταρρυθμίσεις παντού. Εκείνο που ακόμα παραμένει ζητούμενο, είναι ο υπεύθυνος αντιπολιτευτικός λόγος, οι ξεκάθαρες θέσεις και οι προτάσεις του ΠΑΣΟΚ για τα μεγάλα ζητήματα που απασχολούν τη χώρα και τους πολίτες» δήλωσε ο κυβερνητικός εκπρόσωπος Θ.Ρουσόπουλος.
Newsroom ΔΟΛ, με πληροφορίες από ΑΠΕ-ΜΠΕ

Δεν υπάρχουν σχόλια: