Τετάρτη 14 Νοεμβρίου 2007

14/11/07: Αναδασωτέα κηρύχθηκαν 4.500 στρέμματα στην Πεντέλη

Αναδασωτέα κηρύχθηκε έκταση 4.500 στρεμμάτων στην Πεντέλη σύμφωνα με ανακοίνωση του υπουργού Επικρατείας και κυβερνητικού εκπροσώπου, Θεόδωρου Ρουσόπουλου.
Πρόκειται για απόφαση που πήρε το υπουργείο Επικρατείας και ο γενικός γραμματέας περιφέρειας Αττικής, Χαράλαμπος Μανιάτης, ώστε να κηρυχθεί έκταση της Πεντέλης, που υπάγεται στον Δήμο Κηφισιάς, αναδασωτέα.
Ο δήμος της Κηφισιάς από τη μεριά του δεσμεύτηκε να προχωρήσει στην αναδάσωση της περιοχής αμέσως μετά την έγκριση του σχεδίου αναδάσωσης που έχει κατατεθεί στην διεύθυνση δασών.Επιπλέον, ο βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ, Θ. Λεβέντης, υπέβαλε ερώτηση στη Βουλή σχετικά με το ζήτημα της καταστροφικής πυρκαγιάς που έπληξε τον δήμο Καλυβίων.
Πρόκειται για την πυρκαγιά που το καλοκαίρι κατέστρεψε ολοσχερώς το Πάνειο Όρος και τους γύρω λόφους, απογυμνώνοντας την Αττική ακόμα περισσότερο.Ο τραγικός απoλογισμός ήταν ο θάνατος ενός εθελοντή δασοπυροσβέστη και υλικές ζημιές σε οικισμούς, σπίτια και καλλιέργειες. Αμέσως μετά ο δήμος κηρύχθηκε πυρόπληκτη περιοχή και προγραμματίστηκε η εκπόνηση μελέτης για την αναδάσωση της περιοχής, για έργα αντιπλυμμηρικής προστασίας και οδοποιίας.
Ο κ. Λεβέντης ρωτά τους αρμόδιους υπουργούς αν είναι στις προθέσεις τους να εντάξουν τα παραπάνω έργα σε προγράμματα για την αποκατάσταση των πυρόπληκτων περιοχών της χώρας μας από τις καταστροφικές πυρκαγιές του φετινού καλοκαιριού.
Newsroom ΔΟΛ

Δεν υπάρχουν σχόλια: