Τρίτη 13 Νοεμβρίου 2007

12/11/07: Τρεις προτάσεις κοινής δράσης του Αλ.Αλαβάνου προς τον Γ.Παπανδρέου

Τρεις προτάσεις κοινής δράσης εισηγήθηκε ο επικεφαλής του ΣΥΡΙΖΑ Αλέκος Αλαβάνος στον νεοεκλεγέντα πρόεδρο του ΠΑΣΟΚ Γιώργο Παπανδρέου από τη Σταυρούπολη Θεσσαλονίκης όπου παρέθεσε ομιλία.
Οι τρεις αυτές προτάσεις αφορούν τη στήριξη των αποθεματικών των ασφαλιστικών ταμείων, «που απαιτεί σύγκρουση με το νομοθετικό πλαίσιο της ΝΔ αλλά και τους ασφαλιστικούς νόμους της κυβέρνησης Σημίτη» σημείωσε ο κ. Αλαβάνος.
Επιπλέον, πρόταση για την προστασία των δημόσιων επιχειρήσεων, και αναστροφή της διαδικασίας ιδιωτικοποιήσεων που ακολούθησαν οι προηγούμενες κυβερνήσεις και των δύο κομμάτων ήταν η δεύτερη πρόταση, ενώ η τρίτη αφορούσε την άρση της λειτουργίας των Κέντρων Ελευθέρων Σπουδών, που «καταπατούν το άρθρο 16 του Συντάγματος».
Επιπρόσθετα, ο Αλ.Αλαβάνος, σχολιάζοντας τη διαδικασία ανάδειξης αρχηγού στο ΠΑΣΟΚ, τόνισε ότι κατά τη διάρκεια αυτής της διαδικασίας «δεν είδαμε μια πολιτική συζήτηση που θα οδηγούσε σε μια πολιτική στροφή του κόμματος».
Επομένως, συμπλήρωσε ο κ. Αλαβάνος ότι «δεν είναι δυνατή, μια ευρύτερη συνεργασία ανάμεσα στους δύο χώρους». Παρ’όλα αυτά τόνισε, «εμείς, επιμένουμε στην πολιτική που έχουμε ακολουθήσει και πριν τις εκλογές για συντονισμό της δημοκρατικής αντιπολίτευσης σε συγκεκριμένα σημεία για την αντίκρουση των αντικοινωνικών πολιτικών της ΝΔ.
»Γι’ αυτό και υπήρξαν συνεχείς προτάσεις και προς το ΠΑΣΟΚ και προς το ΚΚΕ» τόνισε ολοκληρώνοντας ο επικεφαλής του ΣΥΡΙΖΑ.
παράλληλα, ο Αλ.Αλαβάνος εξέφρασε την ικανοποίηση του για το εκλογικό αποτέλεσμα της 16ης Σεπτεμβρίου και τόνισε ότι έχει αλλάξει το τοπίο και μπορεί να γίνει πράξη ο στόχος για το τέλος της εποχής του δικομματισμού.
Ο επικεφαλής του ΣΥΡΙΖΑ επισήμανε ότι «είναι υπαρκτές οι αλυτρωτικές και επεκτατικές βλέψεις» της ΠΓΔΜ που πρέπει να εξοβελιστούν και να αντιμετωπιστούν οριστικά, αλλά σημείωσε ότι η Ελλάδα χρειάζεται την ύπαρξη αυτού του κράτους στα βόρεια σύνορα και πρότεινε την οδό της συνεργασίας σε διάφορους τομείς, όπως συμβαίνει με την Τουρκία.
Συνάντηση με τους δημάρχους Εχεδώρου και Χαλάστρας, είχε ο κ. Αλαβάνος με τους οποίους συζήτησε προβλήματα ρύπανσης των ποταμών Γαλλικού και Αξιού.
Newsroom ΔΟΛ

Δεν υπάρχουν σχόλια: