Κυριακή 18 Νοεμβρίου 2007

16/11/07: Τραγωδία με έξι νεκρούς στην εθνική οδό Πατρών-Κορίνθου

Τροχαίο δυστύχημα, με τραγικό απολογισμό έξι νεκρούς, σημειώθηκε στις 2 τα ξημερώματα της Παρασκευής στην εθνική οδό Πατρών-Κορίνθου, στα όρια του νομού Αχαΐας και συγκεκριμένα στο ύψος της Παναγοπούλας Αιγιαλείας.
Το πολύνεκρο τροχαίο συνέβη, όταν αυτοκίνητο που οδηγούσε ένας 19χρονος και κινείτο προς την Πάτρα, πέρασε στο αντίθετο ρεύμα κυκλοφορίας και συγκρούστηκε πλαγιομετωπικά με άλλο αυτοκίνητο, που οδηγούσε ένας 42χρονος.
Από τη σύγκρουση, που ήταν σφοδρή, έχασαν τη ζωή τους οι δύο οδηγοί, καθώς και τρία ακόμη άτομα που επέβαιναν στα δύο αυτοκίνητα. Επίσης, τραυματίστηκε σοβαρά ένα ακόμη άτομο, που επέβαινε στο αυτοκίνητο που οδηγούσε ο 42χρονος. Λίγο πριν από τις 12 το μεσημέρι άφησε την τελευταία της πνοή στο πανεπιστημιακό νοσοκομείο της Πάτρας μία 27χρονη γυναίκα από τη Ρουμανία, που κατοικούσε στον Αστακό Αιτωλοακαρνανίας και η οποία νοσηλευόταν σε κρίσιμη κατάσταση.
Σύμφωνα με νεότερα στοιχεία από την Αστυνομία, ο 19χρονος οδηγός του ενός εκ των δύο αυτοκινήτων ήταν από την Πάτρα, ενώ ο 42χρονος οδηγός του δεύτερου αυτοκινήτου ήταν από τον Αστακό Αιτωλοακαρνανίας. Επίσης, δύο ακόμη νεκροί, ένας άνδρας και μία γυναίκα, ήταν υπήκοοι Ρουμανίας και κατοικούσαν τα τελευταία χρόνια και αυτοί στον Αστακό. Ακόμη, νεκρή ανασύρθηκε από τα συντρίμμια η συνοδηγός του 19χρονου.
Προανάκριση για τα αίτια του πολύνεκρου τροχαίου διενεργεί το Τμήμα Αυτοκινητοδρόμων Αχαΐας. Το σημείο που έγινε το πολύνεκρο τροχαίο θεωρείται ένα από τα πιο επικίνδυνα της εθνικής οδού Πατρών-Κορίνθου, καθώς κατά το παρελθόν έχουν συμβεί εκεί αρκετά θανατηφόρα τροχαία.
Newsroom ΔΟΛ, με πληροφορίες από ΑΠΕ-ΜΠΕ

Δεν υπάρχουν σχόλια: