Τρίτη 27 Νοεμβρίου 2007

26/11/07: Θάνατος εργαζομένου σε κατασκευή αγωγού βιολογικού σταθμού στην Κρήτη

Τραγικό θάνατο βρήκε το μεσημέρι της Δευτέρας στα Μάλια στην Κρήτη Βούλγαρος εργάτης, ο οποίος καταπλακώθηκε από τόνους χώματα κατά τη διάρκεια κατασκευής αγωγού βιολογικού σταθμού.
Ο άτυχος εργάτης δούλευε στην κατασκευή αγωγού, για λογαριασμό εταιρείας η οποία είχε αναλάβει το έργο. Λίγο πριν τη 1 το μεσημέρι και ενώ ο άτυχος εργάτης βρισκόταν μέσα στον αγωγό, σε βάθος περίπου 9 μέτρων, σημειώθηκε κατολίσθηση καθώς άρχισε να αναβλύζει θαλασσινό νερό.
Τόνοι από χώματα καταπλάκωσαν τον εργάτη, τον οποίο ύστερα από τρίωρη προσπάθεια τα συνεργεία ανέσυραν νεκρό από τον αγωγό.
Εν τω μεταξύ, ανακοίνωση αναφορικά με το θάνατο ενός εργάτη το Σάββατο στη Ναυπηγοεπισκευαστική Ζώνη εξέδωσε ο βουλευτής της Β' Πειραιά Π.Λαφαζάνης.
«Ο θάνατος ενός εργάτη ακόμα στο μόλο της Δραπετσώνας κατά τις εργασίες επισκευής πλοίου ισοδυναμεί με δολοφονία» δήλωσε χαρακτηριστικά συμπληρώνοντας πως «οι πολιτικές ευθύνες της κυβέρνησης είναι εγκληματικές».
«Το πλαίσιο ελέγχων στην Ναυπηγοεπισκευαστική Ζώνη είναι διάτρητο έως ανύπαρκτο και χρειάζεται ριζική αναδιαμόρφωση. Ζητάμε έρευνα σε βάθος και την απόδοση, επιτέλους, ευθυνών, οι οποίες πάντα «κουκουλώνονται» για να κερδοσκοπούν πάνω στις ζωές των εργαζομένων τα συμφέροντα» κατέληξε.
Newsroom ΔΟΛ, με πληροφορίες από ΑΠΕ-ΜΠΕ

Δεν υπάρχουν σχόλια: