Παρασκευή 9 Νοεμβρίου 2007

8/11/07: ΕΔΕ για καταγγελία 14χρονου αλλοδαπού ότι τον μαχαίρωσε λιμενικός στην Πάτρα

Ένορκη Διοικητική Εξέταση διέταξε ο υπουργός Εμπορικής Ναυτιλίας, Αιγαίου και Νησιωτικής Πολιτικής Γιώργος Βουλγαράκης αναφορικά με καταγγελία 14χρονου Αφγανού ο οποίος υποστηρίζει ότι την Πέμπτη τον τραυμάτισε με μαχαίρι, στο λιμάνι της Πάτρας, άνδρας του λιμενικού.
Το περιστατικό, σύμφωνα με την καταγγελία του 14χρονου, συνέβη το πρωί της Πέμπτης, όταν προσπάθησε να φύγει παράνομα με πλοίο από την Πάτρα στην Ιταλία.
Σύμφωνα με τον 14χρονο, οι Λιμενικοί του ζήτησαν να βγει από την κρυψώνα του σε φορτηγό όχημα, εκείνος αντιστάθηκε και κάποιος από τους λιμενικούς τον έπληξε με μαχαίρι.
Όταν ο λιμενικός πήγε σε άλλο φορτηγό όχημα για να κάνει έλεγχο, ο νεαρός Αφγανός πήδηξε τον φράχτη του λιμανιού και συμπατριώτες του ειδοποίησαν αστυνομικό, ο οποίος με τη σειρά του, ασθενοφόρο του ΕΚΑΒ.
Αφού μεταφέρθηκε στο νοσοκομείο, ενημερώθηκε ο λιμενάρχης Πατρών και εκείνος με τον εισαγγελέα, ο οποίος διέταξε προανάκριση.Τέλος, την παραδειγματική τιμωρία του λιμενικού ζήτησε ο κ. Βουλγαράκης σε περίπτωση που ευσταθεί η καταγγελία.
Newsroom ΔΟΛ, με πληροφορίες από ΑΠΕ-ΜΠΕ

Δεν υπάρχουν σχόλια: