Τρίτη 6 Νοεμβρίου 2007

6/11/07: Καταβολή 155 εκατ. ευρώ στους κτηνοτρόφους ανακοίνωσε ο υπουργός Αγροτικής Ανάπτυξης

Την καταβολή 155 εκατ. ευρώ αποζημίωση στους κτηνοτρόφους ανακοίνωσε ο αρμόδιος υπουργός Αλ.Κοντός, ο οποίος συμμετείχε σε σύσκεψη υπό τον πρωθυπουργό στο Μέγαρο Μαξίμου. Ο ίδιος ανακοίνωσε τη χορήγηση 5ετούς άτοκου δανείου στους κτηνοτρόφους.
Σχετικά με τα 155 εκατ. ευρώ ο κ. Κοντός είπε ότι αν ακολουθούντο οι κανονικές διαδικασίες, θα έπρεπε να πληρωθούν τον Αύγουστο του 2008.
Ακόμη μετά την οριστική κατοχύρωση της ελληνικής φέτας, αποφασίστηκε ότι το 2008 θα χαρακτηριστεί έτος προώθησης και προβολής της ελληνικής φέτας.
Εκτός αυτού, είπε ο υπουργός Αγροτικής Ανάπτυξης ο ελληνικός οργανισμός γάλακτος θα μετατραπεί σύντομα σε οργανισμό που θα καλύπτει και το κρέας, ώστε συντονισμένα να ελέγχεται η παραγωγή αλλά και να προωθείται και να προβάλλεται το ελληνικό κρέας.Ο κ. Κοντός τέλος ανέφερε ότι συνεχίζεται η αναπτυξιακή προσπάθεια για την ελληνική κτηνοτροφία με την απλοποίηση των επενδυτικών σχεδίων και με την απόφαση που ελήφθη να ενταχθούν οι επενδύσεις της ελληνικής κτηνοτροφίας στον εθνικό αναπτυξιακό νόμο.
Newsroom ΔΟΛ, με πληροφορίες από ΑΠΕ

Δεν υπάρχουν σχόλια: