Τετάρτη 7 Νοεμβρίου 2007

7/11/07: «Συναγερμός» για τα σκουπίδια σε Κερατέα και Γραμματικό

Στα «χαρακώματα» για τα σκουπίδια θα βρεθούν οι κάτοικοι σε Κερατέα και Γραμματικό, εάν ξεκινήσουν τα έργα για την κατασκευή των ΧΥΤΑ.
Σε κοινή συνέντευξη Τύπου που παραχώρησαν την Τρίτη οι τοπικοί άρχοντες των δύο περιοχών, κ.κ. Στ.Ιατρού και Ν.Κούκης, προειδοποίησαν για άλλη μια φορά ότι, αν πατήσει εργολάβος το πόδι του, θα θρηνήσουν θύματα.
Ακόμη, όπως γράφει την Τετάρτη η εφημερίδα Το Βήμα, ο κ. Ιατρού χαρακτήρισε «απόφαση σκοπιμότητας και δοτή» την ετυμηγορία του Συμβουλίου της Επικρατείας, με την οποία απορρίφθηκαν οι προσφυγές των κατοίκων κατά της έγκρισης περιβαλλοντικών όρων για το ΧΥΤΑ στο Οβριόκαστρο Κερατέας.
Από την πλευρά του ο κ. Κούκης μίλησε για «κατεστημένα οικονομικά συμφέροντα, που ωφελούνται από τη χωροθέτηση του ΧΥΤΑ στο Γραμματικό σε βάρος του κοινωνικού συνόλου» και δήλωσε ότι υπάρχουν άλλες λύσεις, με πρώτη την ανακύκλωση.
Εν τω μεταξύ, «λουκέτο» μπήκε τις απογευματινές ώρες της Τρίτης στο ΧΥΤΑ Φυλής, μετά το νέο επεισόδιο που δημιουργήθηκε με αθίγγανους που κατακλύζουν το χώρο.
«Με αφορμή τα θλιβερά γεγονότα, εξαιτίας της προκλητικής συμπεριφοράς αθιγγάνων προς τους εργαζομένους», ο δήμαρχος Αθηναίων Νικήτας Κακλαμάνης ζήτησε τη συνεχή αστυνόμευση του χώρου. Τελικά, ο ΧΥΤΑ επαναλειτούργησε το βράδυ, αφού έφτασαν περιπολικά με δυνάμεις των ΜΑΤ, που θα πραγματοποιούν περιπολίες στις εγκαταστάσεις.
Newsroom ΔΟΛ

Δεν υπάρχουν σχόλια: