Τετάρτη 7 Νοεμβρίου 2007

7/11/07: Κυλιόμενες στάσεις εργασίας των δικαστικών υπαλλήλων από την Πέμπτη

Σοβαρά προβλήματα στην εκδίκαση χιλιάδων υποθέσεων αναμένεται να προκαλέσουν οι κυλιόμενες στάσεις δίωρες στάσεις εργασίας (9-11 το πρωί) που ξεκινούν από την Πέμπτη οι δικαστικοί υπάλληλοι της Αθήνας, κατόπιν σχετικής απόφασης του συλλόγου τους.
Τα αιτήματά τους είναι θεσμικά, όπως η πλήρωση των κενών οργανικών θέσεων, η μηχανοργάνωση των δικαστηρίων και η εξασφάλιση της απαραίτητης υλικοτεχνικής υποδομής.
Όπως γράφει την Τετάρτη η εφημερίδα Το Βήμα, οι δικαστικοί, οι οποίοι κατά τις στάσεις εργασίας θα πραγματοποιούν στγκεντρώσεις διαμαρτυρίας στους χώρους εργασίας, καλούν τον υπουργό Δικαιοσύνης Σ.Χατζηγάκη να λάβει άμεσα και ουσιαστικά μέτρα για τη βελτίωση των όρων απονομής της Δικαιοσύνης και των συνθηκών εργασίας των δικαστικών υπαλλήλων.
Έτσι, την Πέμπτη θα «νεκρώσει» για δύο ώρες το Πρωτοδικείο και η Εισαγγελία Πρωτοδικών Αθηνών, ενώ την ερχόμενη Δευτέρα 14 Νοεμβρίου οι στάσεις εργασίας «μεταφέρονται» στον Αρειο Πάγο και στο Εφετείο Αθηνών. Οι στάσεις εργασίας θα συνεχιστούν στις 21 Νοεμβρίου στο Ειρηνοδικείο και στο Πταισματοδικείο Αθηνών, καθώς και στα περιφερειακά ειρηνοδικεία (Χαλανδρίου, Καλλιθέας κ.τ.λ.).
Newsroom ΔΟΛ

Δεν υπάρχουν σχόλια: