Δευτέρα 11 Φεβρουαρίου 2008

9/2/08: O Αλέξης Τσίπρας νέος πρόεδρος του Συνασπισμού

Προηγούμενο άρθρο:
Αλλαγή εποχής στον Συνασπισμό με την εκλογή νέου προέδρου (9/2/2008)
Ο Αλέξης Τσίπρας εξελέγη πρόεδρος του Συνασπισμού με συντριπτική πλειοψηφία έναντι του Φώτη Κουβέλη.
Οι κάλπες έκλεισαν στις 3 το μεσημέρι και το αποτέλεσμα έγινε γνωστό γύρω στις 4 το απόγευμα.
Συνολικά ψήφισαν 1.196 μέλη του Συνασπισμού. O Αλέξης Τσίπρας έλαβε 840 ψήφους και ο Φώτης Κουβέλης 342. Βρέθηκαν 3 ακύρα και 11 λευκά ψηφοδέλτια.
Σε ποσοστό, ο Αλ.Τσίπρας έλαβε 70,41% και ο Φ.Κουβέλης 28,67%.
Μετά την ανακοίνωση του αποτελέσματος, οι Αλέξης Τσίπρας και Φώτης Κουβέλης ανέβηκαν μαζί στο βήμα. Στη σύντομη ομιλία του ο κ. Κουβέλης συνεχάρη τον Αλέξη Τσίπρα, λέγοντας ότι ξεκινά μια νέα εποχή για τον Συνασπισμό. «Από αύριο όλοι μαζί στους πολιτικούς αγώνες» δήλωσε ο ίδιος.
Αμέσως μετά πήρε το λόγο ο Αλέξης Τσίπρας, ο οποίος ευχαρίστησε τα μέλη του Συνασπισμού, αλλά και τον Φώτη Κουβέλη για το κλίμα «πολιτικού πολιτισμού» που επικράτησε στη μεταξύ τους αντιπαράθεση. «Αυτή η εντολή είναι μια εντολή ενότητας, αισιοδοξίας και αγώνα» είπε.
Παράλληλα, ο νέος πρόεδρος του ΣΥΝ τόνισε ότι θα επιδιώξει τη σύνθεση των απόψεων και να φανεί αντάξιος των υψηλών προσδοκιών του κόσμου της Αριστεράς.
«Θα προσπαθήσουμε να μεταφέρουμε αυτόν τον ενθουσιασμό και αυτήν την αισιοδοξία στην κοινωνία, στους κοινωνικούς χώρους, διότι η Αριστερά πρώτα και κύρια βρίσκεται στην πρώτη γραμμή των κοινωνικών αγώνων» δήλωσε ο Αλ.Τσίπρας.
Ο απερχόμενος προεδρος του ΣΥΝ Αλέκος Αλαβάνος ψήφισε γύρω στη 1 το μεσημέρι. Στη δήλωσή του, ζήτησε από όσους ανήκουν στο σοσιαλιστικό χώρο να στηρίξουν την πρόταση που ο ίδιος διατύπωσε με την ομιλία του στο συνέδριο του κόμματος, για τη δημιουργία μιάς νέας πλειοψηφίας με επίκεντρο την Αριστερά.
Συγχαρητήρια επιστολή απέστειλε στον Αλέξη Τσίπρα ο γγ της ΚΕ της Νέας Δημοκρατίας Λ.Ζαγορίτης. «Σου εκφράζω τα θερμά μου συγχαρητήρια για την πανηγυρική εκλογή σου στην προεδρία του ΣΥΝ και εύχομαι καλή δύναμη και καλή επιτυχία στο έργο σου».
Ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ Γ.Παπανδρέου είχε τηλεφωνική επικοινωνία με τον Αλέξη Τσίπρα, τον οποίο συνεχάρη για την εκλογή του.
Ο εκπρόσωπος Τύπου του ΠΑΣΟΚ, Γιάννης Ραγκούσης, έκανε επίσης την ακόλουθη δήλωση για την εκλογή του Αλέξη Τσίπρα: Εκφράζουμε τα ειλικρινή συγχαρητήριά μας στον Αλέξη Τσίπρα, για την εκλογή του ως προέδρου του Συνασπισμού, με την ελπίδα ότι θα συμβάλει στον αγώνα του ελληνικού λαού εναντίον της κυβέρνησης Καραμανλή».
«Η εκλογή του Αλέξη Τσίπρα είναι πολιτική επιλογή η οποία αψηφά τον ηλικιακό ρατσισμό και αποτελεί αφορμή για την ευρύτερη συμμετοχή των νέων ανθρώπων στα κοινά» δήλωσε από την πλευρά του ο δήμαρχος Αθηναίων Νικ.Κακλαμάνης.
Newsroom ΔΟΛ

Δεν υπάρχουν σχόλια: