Τετάρτη 6 Φεβρουαρίου 2008

5/2/08: Αντιδράσεις προκάλεσε στη Θεσσαλονίκη πρόταση για δακτύλιο στο κέντρο της πόλης

«Πόλεμος» ξέσπασε την Τρίτη στη Θεσσαλονίκη με αφορμή τη δέσμη μέτρων για την επίλυση του κυκλοφοριακού που ανακοινώθηκε σε διημερίδα που διοργάνωσε ο Δήμος Θεσσαλονίκης, ο οποίος, μεταξύ άλλων, πρότεινε τη θεσμοθέτηση δακτυλίου στο κέντρο της πόλης.
Η εισήγηση του γενικού γραμματέα της Περιφέρειας Κεντρικής Μακεδονίας κ. Γ.Τσιότρα για την κυκλοφορία των οχημάτων στο κέντρο εκ περιτροπής (μονά-ζυγά) προκάλεσε την έντονη αντίδραση του νομάρχη Θεσσαλονίκης κ. Π.Ψωμιάδη, ο οποίος ετάχθη κατά της εφαρμογής του μέτρου, σημειώνοντας ότι «θα έχει ως προφανές αποτέλεσμα τη ραγδαία αύξηση των ΙΧ, προκειμένου να εξυπηρετούνται οι πολίτες».
Ο κ. Ψωμιάδης είπε ότι η Θεσσαλονίκη «δεν είναι Αθήνα, δεν έχει περιφερειακούς δρόμους που μπορούν να εξυπηρετήσουν την αναγκαία διαμπερή κυκλοφορία» και πρόσθεσε: «Η πλέον κατάλληλη λύση είναι η παρέμβαση στη φωτεινή σηματοδότηση, η οποία ρυθμίστηκε τελευταία φορά πριν από 15 χρόνια».
Την αντίθεσή του στην εφαρμογή δακτυλίου σημείωσε και ο δήμαρχος της πόλης κ. Β.Παπαγεωργόπουλος. Με τη λήξη της διημερίδας, οι συμμετέχοντες φορείς δεσμεύτηκαν να προωθήσουν τις νομοθετικές ρυθμίσεις διά του υπουργείου Μακεδονίας-Θράκης στην κυβέρνηση, καθώς η πολυδιάσπαση των αρμοδιοτήτων φαίνεται να δυσχεραίνει τις όποιες προσπάθειες επίλυσης του κυκλοφοριακού προβλήματος.
Αξίζει, πάντως, να σημειωθεί ότι παρ' όλο που πέρασαν οκτώ χρόνια, βάση της συζήτησης παραμένει η γενική κυκλοφοριακή μελέτη του 2000.
Newsroom ΔΟΛ

Δεν υπάρχουν σχόλια: