Τρίτη 12 Φεβρουαρίου 2008

11/2/08: Τέλος στα προγράμματα μεταπτυχιακών σπουδών στα Γενικά Τμήματα ΑΕΙ βάζει το ΣτΕ

Τα Γενικά Τμήμα των Πανεπιστημίων, που δεν χορηγούν πτυχίο μετά το πέρας προπτυχιακών σπουδών, δεν μπορούν να οργανώνουν και να λειτουργούν προγράμματα μεταπτυχιακών σπουδών, έκρινε το Γ' Τμήμα του Συμβουλίου της Επικρατείας.
Συγκεκριμένα, η επταμελής σύνθεση του Γ' Τμήματος του Συμβουλίου της Επικρατείας, με την υπ' αριθμ. 411/2008 απόφασή της έκρινε ότι, σύμφωνα με τις διατάξεις του νόμου 1268/1982 που καθορίζει τον τρόπο λειτουργίας των Ανωτάτων Εκπαιδευτικών Ιδρυμάτων, τα Γενικά Τμήματα των Πανεπιστημίων δεν μπορούν να καταρτίζουν προγράμματα μεταπτυχιακών σπουδών, αλλά ούτε και να χορηγούν μεταπτυχιακά διπλώματα.
Στην απόφαση του ΣτΕ αναφέρεται, μεταξύ των άλλων, ότι «στα Γενικά Τμήματα, τα οποία δεν καταρτίζουν ιδιαίτερο πρόγραμμα σπουδών και δεν χορηγούν πτυχίο μετά το πέρας προπτυχιακών σπουδών, δεν παρέχεται εκ του νέου νόμου η δυνατότητα να οργανώσουν και να λειτουργούν προγράμματα Μεταπτυχιακών Σπουδών».
Ακόμα, κρίθηκε ότι είναι εκτός νόμου η απόφαση του υπουργείου Παιδείας του έτους 2004 με την οποία δημιουργήθηκε πρόγραμμα μεταπτυχιακών σπουδών στο Γενικό Τμήμα του Παντείου Πανεπιστημίου.
Newsroom ΔΟΛ, με πληροφορίες από ΑΠΕ-ΜΠΕ

Δεν υπάρχουν σχόλια: