Τρίτη 26 Φεβρουαρίου 2008

25/2/08: Για υποκλοπή του DVD έκανε λόγο η 35χρονη στη μαραθώνια απολογία της

Περίπου 15 ώρες διήρκεσε η απολογία της 35χρονης κατηγορουμένης στην υπόθεση Ζαχόπουλου.
Σύμφωνα με τον δικηγόρο της, ισχυρίστηκε ότι η ίδια βιντεοσκόπησε τη συνάντηση με τον τέως γγ του ΥΠΠΟ και τόνισε ότι ουδέποτε κατασκεύασε ή διακίνησε το DVD.
Αναλυτικά, στη δήλωσή του ο κ. Χρυσικόπουλος ανέφερε:
«Η κατηγορουμένη ουσιαστικά απολογήθηκε σήμερα. Πρότεινε και τους μάρτυρες υπεράσπισής της. Αντέκρουσε όλες τις κατηγορίες, με ουσιαστικά και νομικά επιχειρήματα. Περιέγραψε τα γεγονότα της προσωπικής και συναισθηματικής σχέσης της με τον κ.Ζαχόπουλο, επί διετίας σχεδόν, το αδιέξοδο στο οποίο βρέθηκε, την εκμετάλλευση που βίωσε και τις επανειλημμένες διαβεβαιώσεις του κ.Ζαχόπουλου για την μονιμοποίησή της.»
Ο ίδιος συνέχισε λέγοντας ότι η κατηγορούμενη κατέθεσε στη Δικαιοσύνη ότι η ίδια έκανε τη βιντεοσκόπηση και στη συνέχεια επισκέφθηκε το τηλεοπτικό κανάλι και την εφημερίδα.
«Με αξιοπιστία που δεν επιδέχεται αμφισβήτηση περιέγραψε και τον τρόπο με τον οποίο υπεκλάπη το πρωτογενές υλικό, που είχε με τη μορφή κασέτας, κατά την επίσκεψή της στις 22/11/2007 στο 'Πρώτο Θέμα' και τη συνάντησή της με τον εκδότη Θέμο Αναστασιάδη και τον δημοσιογράφο Ιωάννη Μακρυγιάννη. Απέδειξε με αξιοπιστία που δεν μπορεί να αμφισβητηθεί ότι ούτε κατασκεύασε, ούτε διακίνησε το DVD που προσκομίσθηκε στη δικογραφία, με τις συνθήκες που είναι γνωστές σε όλους. Αναμένει από την ανάκριση να ασχοληθεί με τα κίνητρα και το όφελος του κομιστή.»
O κ. Χρυσικόπουλος ανακοίνωσε ακόμα ότι υπέβαλε αίτημα για την άμεση αποφυλάκισή της και υπογράμμισε ότι η προσωρινή της κράτηση ήταν και είναι «κραυγαλέα, αδικαιολόγητη και αυθαίρετη».
Τέλος, κάλεσε την πολιτική αγωγή να πάρει θέση σχετικά με το θέμα του κομιστή.
Newsroom ΔΟΛ, με πληροφορίες από ΑΠΕ-ΜΠΕ

Απαντήσεις εφ' όλης της ύλης από την 35χρονη κατηγούμενη για την υπόθεση Ζαχόπουλου
Περίπου 14 ώρες διήρκεσε η συμπληρωματική απολογία της 35χρονης κατηγορούμενης για την υπόθεση Ζαχόπουλου. Παρά το 40σέλιδο υπόμνημα, ο ανακριτής Δ.Οικονόμου τής απηύθυνε και ερωτήσεις, προκειμένου να διευκρινιστούν όλες οι πτυχές της υπόθεσης.
Σύμφωνα με πληροφορίες, ο ανακριτής μελέτησε το απολογητικό υπόμνημα και έκρινε ότι υπήρχαν κενά. Έτσι, ζήτησε διευκρινίσεις από την κατηγορουμένη, κυρίως γύρω από το θέμα του επίμαχου DVD.
Οι πληροφορίες που μετέδωσε το Μega και άλλα ραδιοτηλεοπτικά μέσα αναφέρουν ότι η 35χρονη παραδέχθηκε τη σχέση της με τον Χρ.Ζαχόπουλο, έδωσε διευκρινίσεις για το χρόνο και το χώρο της βιντεοσκόπησης του επίμαχου υλικού, που -σύμφωνα με τα όσα φέρεται να είπε- πραγματοποιήθηκε με κάμερα, που είχε τοποθετήσει μέσα στην τσάντα της.
Κατά τις ίδιες πληροφορίες, στις 20 Νοεμβρίου η κατηγορούμενη επισκέφθηκε το Μega, όπου δεν είδαν την κασέτα, ενώ δύο ημέρες αργότερα επισκέφθηκε την εφημερίδα «Πρώτο Θέμα», όπου -σύμφωνα με τα όσα φέρεται να ανέφερε- της υπέκλεψαν το υλικό.
Η 35χρονη φέρεται να σημείωσε πως το υλικό που μαγνητοσκόπησε είναι χρονικά πολύ μεγαλύτερο από αυτό που εμπεριέχει το DVD και φέρεται να υποστήριξε ότι αργότερα το κατέστρεψε γιατί μετάνιωσε για την πράξη της.
Η κατηγορούμενη φέρεται να τόνισε πως δεν εκβίασε τον πρώην γγ του υπουργείου Πολιτισμού με το εν λόγω υλικό.
Η 35χρονη πρόκειται να καταθέσει για την υπόθεση και στην εισαγγελέα Ελένη Ράικου, που ερευνά τις καταγγελίες για κακοδιαχείριση στο ΥΠΠΟ, την Πέμπτη.
Newsroom ΔΟΛ

Δεν υπάρχουν σχόλια: