Τρίτη 12 Φεβρουαρίου 2008

12/2/08: Eστίες διαφθοράς στο Δημόσιο αναζητεί o Επιθεωρητής Δημόσιας Διοίκησης`

Σε άνοιγμα τραπεζικών λογαριασμών περίπου 2.000 υψηλόβαθμων στελεχών του Δημοσίου, εναντίον των οποίων έχουν ήδη ασκηθεί πειθαρχικές διώξεις διότι, με βάση τα πορίσματα των ελεγκτικών μηχανισμών, εμπλέκονται σε υποθέσεις διαφθοράς, προχωρεί ο Γενικός Επιθεωρητής Δημόσιας Διοίκησης Λέανδρος Ρακιντζής.
Ανοίγει ως εκ τούτου ακόμη και τραπεζικούς λογαριασμούς, τόσο των ιδίων όσο και των συγγενικών τους προσώπων, ώστε να εντοπίσει τους πολυδαίδαλους διαδρόμους του «μαύρου χρήματος» της διαφθοράς στο Δημόσιο, η οποία, παρά τις κυβερνητικές διαβεβαιώσεις περί του αντιθέτου, όπως προκύπτει από τα πορίσματα των ελεγκτικών μηχανισμών, έχει προσλάβει ευρείες διαστάσεις.
Στο στόχαστρο, όπως αναφέρουν πληροφορίες που έχει στη διάθεσή του Το Βήμα, έχουν τεθεί κυρίως διευθυντικά στελέχη εφοριών και οι γιατροί εναντίον των οποίων έχουν ήδη ασκηθεί διώξεις με βάση τα πορίσματα των ελέγχων των ελεγκτικών μηχανισμών κυρίως για δωροδοκίες.
Το δέσιμο των υποθέσεων που επιδιώκει ο κ. Ρακιντζής μέσω του ανοίγματος των τραπεζικών λογαριασμών δεν αποβλέπει απλώς και μόνο να διασφαλίσει ότι θα υπάρξει υποδειγματική τιμωρία των επίορκων υπαλλήλων, αλλά στόχο έχει να λειτουργήσει και αποτρεπτικά, καθώς τα νοσοκομεία και οι εφορίες έχουν καταστεί προνομιακοί χώροι για την εξάπλωση της διαφθοράς.
«Έχουμε φθάσει στο σημείο οι θέσεις στις εφορίες της χώρας να δημοπρατούνται τρόπον τινά και να καταλαμβάνονται από αυτούς που θα δώσουν τα περισσότερα χρήματα» επισημαίνουν στελέχη των ελεγκτικών μηχανισμών, «ενώ γιατροί που υπηρετούν στο ΕΣΥ έχουν στην κατοχή τους περιουσιακά στοιχεία τα οποία σε καμία περίπτωση δεν δικαιολογούνται από τους μισθούς τους».
Newsroom ΔΟΛ

Δεν υπάρχουν σχόλια: