Παρασκευή 15 Φεβρουαρίου 2008

14/2/08: Καταπέλτης για τη λειτουργία του ΥΠΠΟ ο Πέτρος Τατούλης στη Βουλή

Αδιαφάνεια στον τρόπο λειτουργίας του Χρήστου Ζαχόπουλου στο υπουργείο Πολιτισμού κατήγγειλε ο Πέτρος Τατούλης, ενώπιον της Επιτροπής Μορφωτικών Υποθέσεων της Βουλής. Ο πρώην υφυπουργός Πολιτισμού έκανε λόγο για υπερεξουσίες του πρώην γγ του ΥΠΠΟ, τις οποίες -όπως είπε- εκχώρησε η κ. Πετραλιά και όχι ο πρωθυπουργός.
Ο Πέτρος Τατούλης κατέθεσε στην Επιτροπή Μορφωτικών Υποθέσεων τις επιστολές που είχε απευθύνει στον Χρ.Ζαχόπουλο, με τις οποίες τον εγκαλούσε για αποφάσεις και χειρισμούς του, του ζητούσε να συνεργαστεί και προειδοποιούσε ότι θα λάβει μέτρα.
Μεταξύ άλλων, ο κ. Τατούλης χαρακτήρισε τον τρόπο που λειτουργούσε ο Χρ.Ζαχόπουλος στο υπουργείο άκρως συγκεντρωτικό και μυστικοπαθή, ενώ τον κατηγόρησε ότι συχνά υπερέβαινε τις αρμοδιότητές του.
Όσον αφορά στη συνεργασία του με τον πρώην γγ του ΥΠΠΟ, ο κ. Τατούλης ανέφερε ότι ο Χρ.Ζαχόπουλος δεν ερχόταν καν στις συσκέψεις που συγκαλούσε ο πρώην υφυπουργός.
Στις επιστολές του προς τον κ. Ζαχόπουλο, ο κ. Τατούλης σημείωνε πως θα λάβει μέτρα διότι ο αδιαφανής τρόπος λειτουργίας του πλήττει την κυβέρνηση, ενώ τον καλούσε να συνεργαστεί μαζί του.
Σύμφωνα με τον Alpha, ο πρώην υφυπουργός Πολιτισμού υποστήριξε επιπλέον ότι 1,4 δισ. ευρώ από το Γ'ΚΠΣ μοιράστηκαν σε έργα και επιχορηγήσεις υπό αδιαφανείς διαδικασίες. Σύμφωνα με τις ίδιες πληροφορίες, κατήγγειλε ότι έργα για τα οποία λόγω κόστους θα έπρεπε να προκηρυχθούν διαγωνισμοί, «έσπαγαν» σε μικρότερα κομμάτια και γίνονταν απευθείας αναθέσεις σε συγκεκριμένες εταιρείες.
Ο Πέτρος Τατούλης δήλωσε ότι είχε ενημερώσει σχετικά τον πρωθυπουργό για τις μη σύννομες -όπως είπε- ενέργειες του πρώην γγ του υπουργείου Πολιτισμού, ενώ άφησε να εννοηθεί ότι έχει στοιχεία για την τεκμηρίωση των όσων λέει.
Ο κ. Τατούλης σημείωσε ότι οι υπερεξουσίες στο Χρήστο Ζαχόπουλο δεν δόθηκαν από τον πρωθυπουργό, αλλά από την αναπληρώτρια υπουργό Φάνη Πάλλη Πετραλιά και τους υπουργούς Γ.Βουλγαράκη, Γ.Αλογοσκούφη και Πρ.Παυλόπουλο.
Όπως μετέδωσε το Mega, ο πρώην υπουργός Πολιτισμού Γ.Βουλγαράκης δήλωσε ότι είχε εξαίρετη συνεργασία με τον Χρ.Ζαχόπουλο, ο οποίος υλοποίησε ταχύτατα και με αποτελεσματικότητα ό,τι του ανέθεσε.
Ερωτηθείς σχετικά με τις καταγγελίες του κ. Τατούλη στην Επιτροπή Μορφωτικών Υποθέσεων της Βουλής, ο αναπληρωτής κυβερνητικός εκπρόσωπος Ευ.Αντώναρος δήλωσε ότι η Επιτροπή διεξήγαγε πολύωρες συνεδριάσεις, όπου τοποθετήθηκαν όλα τα μέλη της ηγεσίας του ΥΠΠΟ επί ΝΔ, αρνήθηκε, δε, να σχολιάσει τα περί αδιαφάνειας και οικονομικών ατασθαλιών, παραπέμποντας στη σχετική δικαστική έρευνα που βρίσκεται σε εξέλιξη.
Newsroom ΔΟΛ

Δεν υπάρχουν σχόλια: