Σάββατο 9 Φεβρουαρίου 2008

8/2/08: Οργάνωση των κτηνοτρόφων σε συνεταιρισμούς η λύση για καλύτερες τιμές λέει ο Αλ.Κοντός

!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!
Να οργανωθούν σε συνεταιρισμούς κάλεσε ο υπουργός Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων, Αλέξανδρος Κοντός 150.000 οικογένειες που απασχολούνται στην κτηνοτροφία «ώστε να γίνεται συλλογική διαπραγμάτευση με τις βιομηχανίες και να πετυχαίνουν καλύτερες τιμές» μετά τη σύσκεψη που είχε με τη διοίκηση του Ελληνικού Οργανισμού Γάλακτος (ΕΛΟΓ) στη Θεσσαλονίκη την Παρασκευή.
Παράλληλα, ο κ. Κοντός ανακοίνωσε μέτρα στήριξης ελληνικής κτηνοτροφίας τα οποία αφορούν ανακατανομή του υπολοίπου άτοκου δανείου των 300 εκατ. ευρώ, υπέρ των αιγοπροβατοτρόφων και μελισσοκόμων καθώς επίσης και προκήρυξη των σχεδίων βελτίωσης για την κτηνοτροφία, στο πλαίσιο της τέταρτης προγραμματικής περιόδου.
Ακόμα ο κ. Κοντός ανακοίνωσε την εντατικοποίηση ισοζυγίων από τον ΕΛΟΓ για την αποτροπή ελληνοποιήσεων και νοθείας σε γάλα, φέτα και κρέας ενώ παράλληλα, ο ίδιος ανακοίνωσε τη δημιουργία ειδικής υπηρεσίας στον ΕΛΟΓ με αντικείμενο τη συνεχή ενημέρωση για την αναβάθμιση της ποιότητας του γάλακτος και παράλληλα για τη μείωση του κόστους παραγωγής.Ερωτηθείς για το φαινόμενο των ελληνοποιήσεων στα αμνοεριφίων, ο κ. Κοντός επανέλαβε ότι με την επέκταση των δραστηριοτήτων του ΕΛΟΓ και στον τομέα του κρέατος και την εφαρμογή του ισοζυγίου, «θα αποτραπούν εντελώς και οι λίγες περιπτώσεις ελληνοποιήσεων που παρατηρούνται», ενώ για τις τιμές του γάλακτος, ο υπουργός επεσήμανε ότι στην αγελαδοτροφία το τελευταίο διάστημα καταγράφηκε μέση άνοδος κατά 10 λεπτά το κιλό και στην αιγοπροβατοτροφία, κατά 5 λεπτά.
Newsroom ΔΟΛ, με πληροφορίες από ΑΠΕ-ΜΠΕ

Δεν υπάρχουν σχόλια: