Πέμπτη 14 Φεβρουαρίου 2008

14/2/08: Βαρύ ατόπημα χαραρακτηρίζει ο ΠΣΑΤ τη μετάδοση των αγώνων ΑΕΚ και Παναθηναϊκού

Ανακοίνωση εξέδωσε ο ΠΣΑΤ στην οποία καταδικάζει τις τηλεοπτικές μεταδόσεις των αγώνων ΑΕΚ-Χετάφε και Ρέιντζερς-Παναθηναϊκός, για το Κύπελλο UEFA την Τετάρτη, ημέρα πανελλαδικής απεργίας στην οποία συμμετείχε και η ΠΟΕΣΥ.
Μάλιστα, ο ΠΣΑΤ χαρακτηρίζει «βαρύ ατόπημα» τη μετάδιοση των αγώνων κάνοντας λόγο για «προκλητική, αντιδεοντολογική και αντισυναδελφική ενέργεια».
Αναλυτικά η ανακοίνωση:«Το Διοικητικό Συμβούλιο του Πανελλήνιου Συνδέσμου Αθλητικών Συντακτών (ΠΣΑΤ) θεωρεί βαρύ ατόπημα σε βάρος των επαγγελματιών δημοσιογράφων το κρούσμα υπονόμευσης του απεργιακού αγώνα, που δίνουν τον τελευταίο καιρό χιλιάδες μέλη της ΠΟΕΣΥ και όλων των δημοσιογραφικών Ενώσεων, κινητοποίηση στην οποία συμμετέχουν ενεργά, στο σύνολό τους, οι αθλητικοί συντάκτες-μέλη του ΠΣΑΤ.
Δυστυχώς, είμαστε υποχρεωμένοι να καταγγείλουμε το ολίσθημα, στο οποίο υπέπεσαν οι τηλεοπτικοί σταθμοί 'Mega Channel' και 'ΑΝΤ-1', 'φιλοξενώντας' στην εικόνα τους το δημοσιογραφικό σχόλιο για τους αγώνες του Κυπέλλου UEFA, μεταξύ ΑΕΚ-Χετάφε και Ρέιντζερς-Παναθηναϊκού στις 13 Φεβρουαρίου 2008. Υποκαθιστώντας με αυτό τον πρωτοφανή όσο και απαράδεκτο τρόπο τους απεργούς Ελλαδίτες συναδέλφους τους.
Στην προκλητική, αντιδεοντολογική και αντισυναδελφική αυτή ενέργεια συνέπραξαν το συνδρομητικό κανάλι 'Λουμιέρ TV' της Κύπρου και δύο δημοσιογράφοι του ίδιου καναλιού, τους οποίους επίσης καταγγέλλουμε, διότι ουσιαστικά λειτούργησαν ως απεργοσπαστικός μηχανισμός απέναντι στους Ελλαδίτες αθλητικούς συντάκτες.
Ήδη, τόσο η Ένωση Συντακτών Κύπρου όσο και η Ένωση Αθλητικογράφων Κύπρου, μετά από έντονο διάβημα διαμαρτυρίας του ΠΣΑΤ, καταδίκασαν με κοινή αυστηρή ανακοίνωσή τους τη συμπεριφορά αυτή και κάλεσαν αμέσως για εξηγήσεις τους δύο δημοσιογράφους. Για το περιστατικό αυτό πρέπει να σημειώσουμε ότι αντέδρασαν άμεσα τόσο η ΠΟΕΣΥ όσο και η ΕΣΗΕΑ, προς τις οποίες ο Σύνδεσμος απέστειλε σχετική επιστολή, ζητώντας την άμεση παρέμβασή τους.
Με τη βεβαιότητα ότι δεν θα επαναληφθεί παρόμοιο φαινόμενο απόπειρας ακύρωσης του σκληρού διεκδικητικού αγώνα των δημοσιογράφων, ζητούμε από τα συνδικαλιστικά όργανα να προβούν σε όλες τις απαιτούμενες διαδικασίες πειθαρχικού ελέγχου όσων συμμετείχαν στην 'πειρατική' μετάδοση των δύο διεθνών αθλητικών συναντήσεων».
Newsroom ΔΟΛ, με πληροφορίες από ΑΠΕ-ΜΠΕ

Δεν υπάρχουν σχόλια: